Ny patent på skipsmøbler

Daglig leder i ShipNor i Angvika, Otto Hammerø.

Daglig leder i ShipNor i Angvika, Otto Hammerø.

Artikkelen er over 4 år gammel

ShipNor AS i Angvika mener de kan revolusjonere skipsmøbelmarkedet med verktøyløs montering.

DEL

- Dette er en helt ny måte å sette sammen møbler på som vil gi store endringer og spare betydelige kostnader innen skipsmøbelmarkedet, sier daglig leder Otto Hammerø i en pressemelding.

ShipNor AS i Angvik på Nordmøre har enerett på verdensbasis til å bruke patentet innen skipsmarkedet, og har store forventninger til salget av møblene når produksjonen av den nye serien starter om ikke så lenge.

Uten skruer

- Med et nytt patent blir møblene satt sammen uten skruer, uten lim og uten verktøy, forklarer Hammerø i skipsmøbelprodusenten ShipNor. Dette gir betydelig kortere monteringstid enten sammensettingen skjer på fabrikken eller ute hos kunden. Blir møblene sendt umonterte vil også fraktkostnadene til verft bli vesentlig mindre, de tar vesentlig mindre plass på lageret til verftet og blir vesentlig enklere å transportere inn i skipet. Den nye løsningen gir også et mer stabilt og mer solid møbel i tillegg til at det kan demonteres på et øyeblikk, påpeker Hammerø.

Svensk patent

Selve patentet er utviklet av det svenske selskapet Välinge. Dette er samme selskap som i 1996 lanserte det kjente Alloc klick-systemet for parkettgulv. Välinge er verdens ledende utviklingsselskap innen gulvindustrien og har i dag over 1000 patenter og 140 lisensbedrifter som produserer produktene de har utviklet. De aller fleste av disse produktene er ulike parkett- og laminatløsninger for gulv.

- Det viktigste markedet for oss så langt har vært skipsverft i USA, Tyrkia og Norge der fartøy til offshoresektoren og andre spesialskip har vært dominerende. Med den nye møbelserien med montering etter klick-systemet regner vi med mange nye kunder og et stort løft på eksportmarkedet, forteller Otto Hammerø, som også ser muligheter innen markeder som hotell og institusjoner for de nye innovative produktene.

Artikkeltags