Har over 100 årsverk innen flere bransjer

Gründere: Daglig leder Morten Lie, markeds- og driftsdirektør Per Magnus Røeggen og økonomisjef Tommy Vebenstad.

Gründere: Daglig leder Morten Lie, markeds- og driftsdirektør Per Magnus Røeggen og økonomisjef Tommy Vebenstad.

Artikkelen er over 4 år gammel

Industrirengjøring alene ble for sesongavhengig. I dag har Multi Marine kunder i en rekke bransjer - hele året.

DEL

Verdiskaperen Bemanningsselskapet Multi Marine AS startet for 18 år siden med to karer som drev industrirengjøring på kveldene for fiskeribransjen. I dag har de over 50 fast ansatte, rundt 140 deltidsansatte, og omsatte for drøyt 70 millioner kroner i fjor.

Bedriften er en av fire som er i finalen i Verdiskaperen.

Multi Marine AS leier ut personell innen logistikk, lagerbehandling, lasting av båter og kantinedrift til flere bransjer. I dag utgjør olje- og gassnæringen den største kundegruppen, men dette varierer fra år til år.

Med kundegrupper som bygg anlegg, fiskeri og mekanisk har selskapet nå over 100 årsverk.

Utvidet

Det var i 1996 at Per Magnus Røeggen og Tommy Vebenstad startet selskapet, som da het Industri Rengjøring ANS, med et par sesongansatte. Arbeidet var rengjøring innen den lokale fiskeindustrien, men oppdrag innen én bransje viste seg å være sesongavhengig, og de utvidet derfor til andre bransjer.

- Vi har prøvd å finne kunder som utfyller hverandre, da arbeidsmengden fra de enkelte er veldig sesongavhengig. På høsten er det ofte rolig i oljebransjen, men da får vi mange oppdrag innen næringsmiddelindustrien og mekanisk, forteller Røeggen, som er markeds- og driftsdirektør for selskapet.

Full rulle

I 2002 etablerte de Multi Marine AS og overførte alle ansatte.

For å sørge for at de er tilgjengelige for kundene sine har selskapet vakttelefon hver dag hele døgnet, og legger stor vekt på at fleksibilitet er nøkkelen.

- Vi har en utrolig stor kundemasse, og mange av kundene bruker oss fast til rekruttering. Noen ganger er det med langtidsperspektiv der de trenger folk én måned og oppover, og andre ganger trenger de folk på dagen, sier daglig leder Morten Lie.

- Vår styrke er at vi jobber tett opp mot kundene, og at vi har kjennskap til hva de driver med. Med den store stammen fast ansatte kan de også leie inn den samme personen flere ganger i løpet av året, sier Røeggen.

Selskapet har godt over 140 deltidsansatte.

- Det kan være alt fra studenter som ønsker ekstrainntekt til pensjonister som har oss som en hobby. Men vi tar inn veldig mange unge som vi utvikler og kurser etter ambisjoner og ønsker. Aldersgjennomsnittet er nok rundt 23-24 år.

Det er også ofte at kundene til Multi Marine ansetter innleide hvis de har et permanent behov og er fornøyd med personellet.

- Hvis en kunde rekrutterer en av våre ansatte har vi gjort en god jobb, og det bygger kundeforholdet. Ungdom er en stor ressurs for oss, og er med på å skape vår fleksibilitet og styrken til å kunne levere hva kundene ønsker på kort varsel.

Fjær i hatten

Multi Marine er blant de utvalgte til årets Verdiskaperpris, noe eierne setter pris på.

- Det er jo en fjær i hatten, og det er bra at det settes fokus på lokalt næringsliv. Men vi har en hektisk hverdag, dette er ikke noe 8 til 16-jobb, og når du eier selskapet selv legger du ekstra arbeid i det.

- I disse dager utvikler vi en rengjøringsrobot for skip som kommer inn med boreavfall i samarbeid med SAR, Franzefoss og Innovasjon Norge. Dette vil gjøre arbeidsoperasjonen med å tømme og rengjøre skip mye tryggere og mer miljøvennlig, sier Røeggen.

- Man må også ta seg tid til nytenkning og innovasjon mellom slagene.

Artikkeltags