Fire bedrifter til finalen

verdiskaperen: Adm. direktør Odd Einar Folland i Sparebanken 1 Nordvest og sjefredaktør Tore Dyrnes i Tidens Krav deler ut prisen til «Årets verdiskaper» på Nordmøre for niende gang. Foto: Bjørn A. Hansen

verdiskaperen: Adm. direktør Odd Einar Folland i Sparebanken 1 Nordvest og sjefredaktør Tore Dyrnes i Tidens Krav deler ut prisen til «Årets verdiskaper» på Nordmøre for niende gang. Foto: Bjørn A. Hansen

Artikkelen er over 4 år gammel

Fire bedrifter er med i sluttkampen om å bli «Årets verdiskaper» på Nordmøre.

DEL

Av totalt 37 innkomne forslag til juryen gjenstår nå fire kandidater på oppløpssida: Oss-nor/Benor i Kristiansund, Smøla Klekkeri, Lanullva på Eide og Multi Marine på Averøy.

For niende gang

Verdiskaperprisen, som er et samarbeid mellom Sparebanken 1 Nordvest og Tidens Krav, deles ut for niende gang på kurs- og konferansesenteret Knudtzonlunden 18. september. Førstepremien er på 200.000 kroner. De tre andre finalistene får 20.000 kroner hver. Bak prisen står Sparebank 1 Nordvest og Tidens Krav.

Prisen ble delt ut første gang i 2007. Tidligere vinnere er Nordic Light, GlassForum, Norway Event, Kårvatn Fjellutstyr, Rindalslist, Kristiansund Ballklubb (KBK) og Tingvollost.

37 forslag i år

Juryen for Årets Verdiskaper hadde i utgangspunktet 37 forslag å forholde seg til. Nå er det bare fire igjen på oppløpssida. Den endelige avgjørelsen faller ikke før konferansen starter 18. september. De fire kandidatene vil få 20 minutter hver til å presentere seg, før en vinner blir kåret.

– Dette vil derfor være ferskvare av første klasse, sier TK-redaktør Tore Dyrnes.

Juryen består av Frode Alnæs, Else-May Botten, Odd Einar Folland, Kirsti Harsvik, Jan-Erik Larsen, Magne Løfaldli, Roald Røsand, Ida Dønheim (ny av året) og Tore Dyrnes.

Prisen skal gå til bedrifter, organisasjoner, privatpersoner og liknende som, basert på framtidsrettede og nyskapende ideer, kan vise til konkrete planer for prosjekter og/eller aktiviteter med positive ringvirkninger for Nordmøre.

Prestisjefylt pris

– Vi får stadig tilbakemeldinger om at dette er blitt en prestisjefylt pris å motta. De gir uttrykk for at de er stolte over kåringen. Alle tidligere prisvinnere lever jo i beste velgående, og noen kan til og med vise til omsetningsøkning etter å ha mottatt prisen, sier adm. direktør Odd Einar Folland i Sparebank 1 Nordvest. Motivasjonen til banken og avisa er å stimulere til kreativitet og nyskapning på Nordmøre, og å dyrke fram en holdning om å glede seg over andres suksess.

Folland og Dyrnes gleder seg spesielt over at mange ungdommer på Nordmøre nå tør å prøve noe eget, og viser blant annet til flere positive knoppskytinger innen en voksende offshorenæring i og rundt Kristiansund.

Spennende dag

Frode Alnæs er hyret inn som konferansier for et spennende program i Knudtzonlunden, med prisutdelingen som et naturlig høydepunkt. Men før det blir det litt mat, litt galskap og litt drømmer.

Når det gjelder matservering under konferansen er mesterkokk Arne Roksvåg på plass. Mannen bak det imponerende skonnert-prosjektet «Ideal», Rune Thorgeirson er invitert for å snakke om at gjennomført galskap kan gi god verdiskapning.

Professor Arild Hervik ved Høgskolen i Molde skal ta deltakerne gjennom global og regional økonomi, Kristin Waagen skal snakke om «Kraftkar fra Tingvoll» og Anniken Kleven-Gasser stiller spørsmålet: «Fra diplomati til rorbu – hva nå?»

Paneldebatt

Tidligere nonne og drømmeanalytiker Monika Ettelbruck mener at drømmer er livets veivisere. Dette foredraget blir etterfulgt av en paneldebatt ledet Jan-Erik Larsen fra First House, med Kristin Waagen, Ida Dønheim, Anniken-Kleven-Gasser, Arne Roksvåg og Monika Ettelbruck som deltakere.

I mellomtiden er det lagt inn tid til mingling på tunet og smak av både vin og lokalmat. Konferansen blir avsluttet med middag og underholdning.

Artikkeltags