Farvel til en borekjempe

«West Navigator» ligger ved Vestbase før den tar turen videre til nye oppdrag.

«West Navigator» ligger ved Vestbase før den tar turen videre til nye oppdrag.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

«West Navigator» forlater Kristiansund etter ni års tjeneste for Shell.

DEL

Boreskipet «West Navigator» inngikk kontrakt med Norske Shell i oktober 2005. Siden da har skipet jobbet med boring på både Ormen Lange- og Draugen-feltene.

Nå etter ni år med oppdrag for Shell er kontrakten ferdig, og nå forlater skipet Norskehavet og tar fatt på nye utfordringer.

Viktig verdiskaper

«West Navigator», som er eid av Seadrill, har vært en viktig del av utviklingen på Ormen Lange-feltet og Vestbase. Det gigantiske skipet har et mannskap på 120, er over 250 meter langt og har en bredde på 42 meter. Båten er utstyrt med boreutstyr.

Her du se den spektakulære videoen fra da boreskipet møtte orkanen Berit i 2011: West Navigator møter Berit

– Vi visste nok ikke i 2005 at skipet skulle være her så lenge, så det er litt vemodig, etter så lang tid, at kontrakten er over. Vi kjenner mannskapet, og vet at dette fungerer. De har hatt ni år på å lære seg jobben veldig godt, boret flere gode brønner for oss på Ormen Lange, og dette har gitt gode inntekter. Ikke bare til oss, men hele samfunnet, forteller kommunikasjonssjef for Shell i Kristiansund, Kitty Eide.

Se videointervju med Eide til høyre for artikkelen.

Tøff start

Da «West Navigator» startet arbeidet for Shell, hadde ikke Vestbase dypvannskai. Skipet måtte ligge på Freifjorden, der utstyr ble fraktet inn og ut med mindre skip.

I løpet av sin tid i Norskehavet har «West Navigator» hatt 15 anløp i Kristiansund. Dypvannskaia på Vestbase hadde byggestart i 2007, og ble ferdigstilt i 2008. «West Navigator» ble på den tid pekt på som én av grunnene til å bygge kaia. Shell var med på å ta deler av kostnaden.

Artikkeltags