Gå til sidens hovedinnhold

- Det er de rette folkene som overtar

Artikkelen er over 7 år gammel

Ingvald Rønninghaug er tilfreds og klar for å overlevere nøkkelen til Smia.

Stian Røsand og Olav Kåre Jørgensen forlater Håholmen Havstuer, og overtar fiskerestauranten 1.januar.

- Jeg har vært veldig bestemt på hvem jeg ville selge til. Jeg ønsker ikke at Smia skal bli nok en kebab- eller pizzasjappe, men at driften fortsetter i samme leia som før. Det er de rette folkene som overtar, sa Ingvald Rønninghaug da han offisielt presenterte de nye eierne av Smia Fiskerestaurant.

- Vi har hatt mange gode samtaler de siste tre månedene og kommet i mål med forhandlingene. Jeg har lagt sjelen min i denne plassen, så det er klart det blir vemodig, sa Rønninghaug.

Les også: Smia er solgt

Fra Håholmen til Smia

Stian Røsand og Olav Kåre Jørgensen overtar 1. jauar 2015. Røsand går fra stillingen som værbestyrer og Jørgensen som hotellsjef, begge fra Håholmen Havstuer. Begge er bosatt på Averøy.

- Ønsket om å prøve noe nytt har vært sterkere enn trangen til å forlate Håholmen. Vi har regnet ut at vi til sammen har vært der i 24 år. Nå er vi skikkelig motivert for å overta Smia, og gleder oss veldig til å jobbe med mat, sa Røsand.

En avtale alle er fornøyde med

Røsand og Jørgensen har kjøpt 50 prosent hver av driftselskapet, mens på eiendommen har de fått med seg en investor. Hvem dette er ønsket de ikke å avsløre, ei heller prisen.

- Vi velger å ikke gå ut med pris, men jeg kan si at vi har gjort en avtale begge partene er godt fornøyde med. Vi har fått igjen for alt vi har lagt i driften i løpet av de 16 årene vi har hatt Smia, og de nye eierne har gjort en god avtale, sa Rønninghaug.

- Det var denne restauranten som fristet oss. Det handler om historien, stedet og konseptet. Vi føler oss hjemme her, sa Røsand.

Samme som før

Smia Fiskerestaurant er åpen som vanlig fram til overtakelsen 1. januar. Det blir gjenåpning 17. januar.

- Vi skal ha med oss samme gjengen som jobber her nå, det blir ingen utskiftninger av ansatte. Vi har satt ytterrammene for driften, som blir tradisjonsrik og lokal mat. Folk skal kjenne seg igjen i Smia, sa Røsand.

- Hit skal gjestene komme for å slappe av og oppleve, sa Olav Kåre Jørgensen.

Les også: Vil selge driften av Smia

Kommentarer til denne saken