Deler ut milliardkontrakt

Maria-feltet blir knyttet opp mot Kristin-plattformen.

Maria-feltet blir knyttet opp mot Kristin-plattformen.

Artikkelen er over 6 år gammel

Wintershall valgte FMC.

DEL

Det kommer frem i dag i en pressemelding at det tyske oljeselskapet Wintershall har tildelt kontrakter for undervanns produksjonsanlegg på Maria-feltet for rundt 1,8 milliarder kroner. Selskapet som har fått kontrakten er FMC Technologies gjennom datterselskapet FMC Kongsberg Subsea AS.

Planen er å få til undervannsutbygging som knytter Maria-feltet til Kristin, Åsgard og Heidrun.

Dette følger nyhetene som kom sist uke at Wintershall planlegger å ansette mellom 50 og 70 nye medarbeidere.

Muligheter

Maria-feltet er lokalisert på Haltenbanken i Norskehavet, rundt 200 kilometer fra land. Maria ligger 20 kilometer øst for Kristin og 45 kilometer sør for Heidrun. Feltet inneholder om lag 130 millioner fat olje og over 2 milliarder kubikkmeter gass.

- Maria er vår første undervannsutbygging i Norge, og vi er i ferd med å bygge opp vår kompetanse på dette området. Wintershall ser flere framtidige potensielle utbyggingsmuligheter av denne typen på norsk sokkel. Norge vil bli gruppens framtidige kompetansesenter for lignende utbygginger, uttaler administrerende direktør i WIntershall Norge Bernd Schrimpf i en pressemelding.

Wintershall, som er operatør i feltet, eier 50 prosent av lisensen, sammen med Petoro og Centrica, som eier henholdsvis 30 og 20 prosent hver.

Rammeavtaler

Selve kontrakten med FMC består av to elementer. Først skal FMC Technologies levere undervanns produksjonsanlegg til Maria-utbyggingen, som inkluderer ingeniørtjenester, innkjøp og konstruksjon.

Det er også en rammeavtal som inkluderer standardiserte leveranser av utstyr for undervanns produksjonsanlegg, og er grunnlaget for fremtidige kontrakter og utbygginer.

- Vi ser et stort potensial i vårt partnerskap med FMC Technologies, sier Bernd Schrimpf videre.

Kontrakten omfatte blant annet dynamisk og statisk kontrollkabel, undervannsterminal for produksjonsstigerøret og kontrollsystem. Anlegge består av to integrerte bunnrammer med nødvendig produksjonsutstyr.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken