Bestiller nytt fartøy fra Vaagland

Vaagland Båtbyggeri skal levere nok et fartøy til FSV Group. Illustrasjon: Solstrand Trading

Vaagland Båtbyggeri skal levere nok et fartøy til FSV Group. Illustrasjon: Solstrand Trading Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

FSV Group bestiller fartøy nummer fire fra Vaagland Båtbyggeri.

DEL

Det skriver FSV Group i en pressemelding.

- Rederiet FSV Group opplever stor aktivitet og bestiller enda et nybygg hos Vaagland Båtbyggeri. Fra før har verftet levert to tilsvarende fartøy til rederiet, og i skrivende stund er fartøy nummer tre under bygging hos verftet.

- Fartøytypen, som er utviklet gjennom et tett samarbeid mellom FSV Group, Vaagland, Solstrand Trading og ikke minst kundene, har vist seg å være svært velegnet til ulike slepe-, frakte- og serviceoppdrag innenfor oppdrettsbransjen. Hovedlinjene fra de tre første fartøyene føres videre, men med forbedringer på viktige områder, skriver rederiet i pressemeldingen.

- Gode og sikre ordninger for de som arbeider på dekk er viktig for FSV Group, og det nye fartøyet vil derfor inneholde en omfattende pakke av hydraulisk hjelpeutstyr. De generelle mannskapsfasilitetene er også forbedret. Videre er lastedekket forlenget med 4,2 meter sammenlignet med de første fartøyene, noe som gir vesentlig større dekks- og lastekapasitet, heter det videre.

Fartøyet vil bli klasset i DNV GL, for å sikre etterlevelse av strenge standarder knyttet til konstruksjon og utrustning.

Fartøyet blir 29,6 meter langt og 11,5 bredt, og skal leveres sensommeren 2015.

Mer fakta om fartøyet:

- Dødvekt cirka 260 tonn

- Bruttotonnasje 299 tonn

- Kraner på 145 og 48 tm

- Klassenotasjon DNV-GL: +1A1, DYNPOS-AUT, TUG

- Omfattende pakke med hydraulisk hjelpeutstyr på dekk

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken