Alle postkontor legges ned

Postkontoret på Kongens plass i Kristiansund legges ned i løpet av de neste par årene.

Postkontoret på Kongens plass i Kristiansund legges ned i løpet av de neste par årene.

Artikkelen er over 5 år gammel

Det blir ingen tradisjonelle postkontor igjen på Nordmøre. Nærmeste blir i Molde.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Bare 30 tradisjonelle postkontor blir igjen når Posten gjør om 149 kontor til Post i butikk. Bare fylkene Troms, Rogaland, Akershus og Oslo sitte igjen med mer enn ett kontor.

Se hele listen over de om legges ned og de som blir igjen hos Posten Norge.

I Møre og Romsdal beholdes kun postkontoret i Molde.

På Nordmøre er det i dag bare tre postkontor igjen. Et på Kongens plass i Kristiansund, et på Futura kjøpesenter på Løkkemyra i Kristiansund og et på Sunndalsøra. Alle disse legges ned i løpet av 2013 og 2014.

Tilpasser seg kundene

Årsaken er, ifølge Posten Norge, at de må tilpasse seg kundenes behov. Færre sender fysiske brev, mens pakkevolumene vokser som følge av økt netthandel.

I tillegg har folk flest tatt i bruk nettbank, noe som har ført til at bruken av manuelle banktjenester på postkontorene har falt med mer enn 90 prosent de siste tjue årene.

Over 700 gjort om

De siste ti årene har over 700 postkontorer blitt lagt om til Post i butikk.

– Endrede kundebehov gjør at Posten må tilpasse seg. Butikk gir et tjenestetilbud som er godt tilpasset kundenes behov for lange åpningstider, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Berører 1.000 ansatte

Omleggingen vil berøre om lag tusen ansatte ved postkontorene når gjennomføringen vil skje i 2013 og 2014.

– Det er en utfordring at mange av våre dyktige og lojale medarbeidere blir berørt, men endringer er nødvendig. Vi har et godt samarbeid med fagforeningene og gode erfaringer fra tidligere omstillingsprosesser. Jeg er opptatt av forutsigbare prosesser og at vi tilrettelegger best mulig for å finne gode løsninger for den enkelte, sier Mejdell.

Daglig leder ved postkontoret på Kongens plass i Kristiansund, Linda Holthe, forteller at hun har god tro på at hun og medarbeiderne vil bli tatt godt vare på i overgangsprosessen.

– Vi i Posten har vært gjennom dette før, sier hun.

Bankplikt på landet

Postens avtale med DNB om å tilby banktjenester endres i første omgang ikke, selv om Stortinget har besluttet at Postens bankplikt begrenses til å omfatte landpostnettet. En avklaring om fremtidig banktilbud vil komme i løpet av 2012. (ANB-NTB)

Artikkeltags