35 ansatte i Aibel må gå

Aibel har blant annet ansvaret for vedlikeholdet på Draugen. Nå må 35 av de som jobber på land gå. Arkivfoto: Henning Betten

Aibel har blant annet ansvaret for vedlikeholdet på Draugen. Nå må 35 av de som jobber på land gå. Arkivfoto: Henning Betten Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I Kristiansund er det klart at 35 Aibel-ansatte vil få oppsigelser i løpet av september.

DEL

Det opplyser daglig leder Eli Lossius Grødal ved avdelingen i Kristiansund. På et allmannamøte tirsdag ble de ansatte orientert om situasjonen.

Trist faktum

– Et trist faktum, men dessverre krever markedssituasjonen at et slikt grep er uunngåelig. Jeg tror vi også må se i øynene at 2015 vil bli et vanskelig år for oljeservicebransjen, sier Eli Lossius Grødal som per i dag har rundt 200 ansatte i Kristiansund. Hun har en god del i jobb offshore, men på land vil 160 ansatte bli til 125 i løpet av de nærmeste ukene.

500 må gå

Til sammen i år har Aibel Norge varslet at nesten 500 ansatte kommer til å bli kuttet. Før nedbemanningene i vår hadde selskapet 5.700 ansatte i Norge. Selskapet er størst på vedlikehold og modifikasjon på norsk sokkel. Aibel har hovedkontor i Stavanger og et stort verft i Haugesund med vel 2.000 ansatte. Bedriften har ellers avdelinger i Bergen, Kristiansund, Stjørdal, Harstad og Hammerfest.

Ikke overraskende

Nedbemanningen vil merkes i alle ledd. Bare i Bergen må 80 personer. I går la selskapet la ut denne korte pressemeldingen på hjemmesidene sine i går:

– På grunn av fortsatt innstramming i markedet må Aibel redusere bemanningen med cirka 250 personer.

– Det kom ikke som en overraskelse på våre ansatte at vi må kutte i arbeidsstokken, sier selskapets kommunikasjonsdirektør, Bjørg Sandal.

Artikkeltags