I mine øyne har Russland alltid vært en versting-stat, enten det gjelder politikk eller toppidrett. Marerittet med landet er at de prøver å opptre som et demokrati, mens de i realiteten fremdeles er et diktatur. Jeg er stor fan av Rocky-filmene og Paulie som han heter i filmen langer ut mot Politbyrået og beskylder dem for å holde sin egen befolkning bak murer med maskingevær. Det var fra den fjerde Rocky-filmen som kom i 1985. Da var den kalde krigen på sitt verste.

Og Paulie var nok inne på noe vesentlig. Uansett har hans kommentar gjort sterkt inntrykk på meg, selv om jeg bare var 13 år da.

Men nå er det ikke undertegnedes mening å hudflette Russland. Men når skal politikerne lære? I stedet turer de fram som de vil og lager sine egne regler uten å høre på verdenssamfunnet. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg var så tøff i sin tale på Utøya i går, der han turte å kalle Vladimir Putin som forvirret. Bra, Stoltenberg! Endelig er det noen som tør å utfordre denne maktsyke og selvforherligende tyrannen.

Men nok kritikk for denne gang. Det finnes jo bra sider ved Russland også. Men de blekner liksom mot den askegrå tilværelsen folket lever under. Og så er det et spørsmål som jeg gjerne skulle stilt Putin ansikt til ansikt. Er du stolt over å bombe sykehus og drepe barn og kvinner? Og hva vil du oppnå med det?

Men jeg er nok redd for at Ukraina-krigen blir langvarig. Snakk om å være stormannsgal. Den store stygge ulven Putin er på jakt med et selvmordsoppdrag.

Hva kan så NATO-landene med USA i spissen gjøre for å stoppe denne meningsløse krigen? Fint lite foreløpig. Men de har allerede trappet opp sin militære aktivitet på Øst-fronten.

Avslutningsvis vil jeg oppfordre myndighetene rundt om i verden til å stoppe Putins sinnssyke hersketeknikker. Hvorfor er dette så vanskelig? Ukrainas befolkning har lidd nok nå. Det må selv Putin forstå. Selv om han har mektige og rike venner, så rettferdiggjør ikke det å utslette mennesker og byer. Ta deg sammen, Putin! Det er enda ikke for sent å legge ned våpenhvile. Og da kan kanskje Putin være i stand til å motta respekt fra storpolitikerne og militærmaktene. La oss håpe det.