Når så du en hare sist?

Vi er jo tross alt jegere, og jegere er jo opptatt av en sunn forvaltning, eller hva?, skriver Inga Lillian Reitan.

Vi er jo tross alt jegere, og jegere er jo opptatt av en sunn forvaltning, eller hva?, skriver Inga Lillian Reitan. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Takk til Møre og Romsdals Jeger og Fiskerforbund for invitasjonen til harejakt på Smøla, men jeg trenger ikke betenkningstid for raskt si; nei takk!

«Smøla har hverken rev eller mår, så harebestanden på øya er derfor VELDIG god» står det i invitasjonen.
Veldig god i forhold til hva da? I forhold til andre plasser? Ikke i forhold til hva den var tidligere på Smøla i alle fall.

La oss gå tilbake 10, 15, 20 år tilbake i tid, da kunne man ofte oppleve hare her ute. Både oppi selve Smøla, områdene langs med sjøen og enkelte holmer. Haren var da et vanlig syn her ute. Så skjedde det noe, mye av haren forsvant og den har siden da aldri kommet seg opp på samme nivå som den var.

Jeg er mange timer ute i lynghaugene, bekkefarene, steinrøyser, skogsområder, holmer og skjær uten at det blir observert noen harebestand som er veldig god som Møre og Romsdal JFF reklamerer med.

Noen mener at vi må jakte på alt som er på Smøla, uansett hvilket nivå bestanden er, da dette er ett av godene livet på øya gir. La det være klinkende klart: Jeg er for jakt. Men da på arter som det finnes flere eksemplarer av enn haren. For eksempel: hjort, sel, skarv, gås, and og kråke.

Man kan ha like fine jaktopplevelser på de artene som på haren. Og overnattingsaktørene ville tjent like godt på de som kom på skarvjakt for eksempel, som på de som kommer på harejakt.

Og la oss gå tilbake til nedgangen i bestanden.                                                                                      

Hvorfor ble det slik? Jeg har ikke fasitsvaret, men jeg er over gjennomsnittet intressert i å få vite det. Oppfordrer derfor Møre og Romsdal JFF til å arrangere et møte/seminar hvor temaet blir diskutert og utbrodert, og gjerne konkludert istedet for å gjennomføre kurs og jakt på den lille bestanden vi har igjen.

Vi er jo tross alt jegere, og jegere er jo opptatt av en sunn forvaltning, eller hva? Så hva sier dere M&R JFF, får vi til en kunnskapsutveksling istedet for, eller i tillegg til annen jakt enn på haren?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken