Undertegnede mener at Kristiansund må komme seg mer på banen og ikke havne i skyggen av Sunnmørs-nytt. Med det synes jeg at distriktssendingene fra Møre og Romsdal har en litt lei tendens til å prioritere saker fra Ålesund. Og det er for så vidt greit. Men Kristiansund og Nordmøre er ikke en utkant i fylket. Det skjer nemlig mye spennende i byen akkurat nå. Ikke minst er fotofestivalen Nordic Light godt i gang og andre store investeringer på trappene.

Jeg drev med friidrett i Norodd IL på midten av 80-tallet og gleder meg stort til nye Atlanten stadion står ferdig til åpning 30. juni neste år. Det vil bli et stort løft for byen. I tillegg kommer Campus og Normoria. Og nettopp Normoria vil føre folk i byen og omlandet sammen. Tenk bare på hvilket signalbygg det vil bli. Kulturscene for Operaen og blant annet nytt bibliotek og museum gjør at her er det flotte muligheter for å mingle. Kanskje vil du møte nye venner. Eller bare ta livet med ro med en kopp kaffe.

Og kjære leser: ikke misforstå. Jeg har ingenting imot Ålesund. Jugendbyen er meget flott og det hender at jeg tar turen dit en gang i blant. Jeg synes at folkene som har ansvaret for distriktssendigene må gå litt mer i dybden av sakene de lager. Noe blir kanskje litt overfladisk. Men for all del: folkene er meget dyktige.

Avslutningsvis vil jeg si at folkene har et forbedringspotensial. Men bevares: bare stå på. I tillegg tror jeg at mange seere synes det er et lite høydepunkt når lokalnyhetene kommer. Og slik skal det være.