Friluftsrådet forventer at tusenvis av brukere vil laste ned den nye Stikk UT!-appen når den nå blir tilgjengelig – og gratis – 14. april.

– Jeg er svært fornøyd med alle samarbeidsaktører og resultatet, og gleder meg stort til at turfolket tar i bruk den nye appen. De som laster den ned 14. april, får se alle årets 470 Stikk UT-turer én dag før alle andre, sier daglig leder Ola Fremo i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal i en pressemelding.

Stikk UT-sesongen (sommer) starter 1. mai.

– I koronaåret 2020 ble det registrert 860.000 Stikk UT-turer, noe som viser at innbyggere og tilreisende virkelig har blitt hekta på friluftsliv og det å stikke ut på tur, sier Fremo. Han tror at den nye Stikk UT-appen raskt vil bli den største og beste tur-appen i regionen. morotur-appen som mange har benyttet til Stikk UT-registrering og som turkart, vil nå bli tatt ut av drift.

Sparebanken Møre, Gassror og Møre og Romsdal fylkeskommune har bidratt økonomisk, Nivero og Tibe og vært med i utviklingen av appen. I den blir det også liggende over 2.000 turer av alle slag, fra turdatabasen morotur.no

I Møre og Romsdal er det de to friluftsrådene Sunnmøre Friluftsråd og Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal som samarbeider med kommunene og hundrevis av frivillige om Stikk UT!