I 2018 mistet Molde lufthavn Årø rutetilbudet til Gdansk med Wizz Air. Men, den 28. oktober 2019 åpner selskapet ny direkterute mellom Gdańsk Lech Wałęsa lufthavn og Molde lufthavn, Årø. Ruten vil gå 2 ganger per uke hele året, på mandager og fredager, med avgangstid 17:10 fra Molde begge dager, skriver lufthavnsjef ved Molde Lufthavn Årø, John Offenberg i en pressemelding.

Avinor og Molde Lufthavnutvikling AS (MLU) har over lengre tid arbeidet med å reetablere en forbindelse mellom Polen og Molde.

Utvekslingen av arbeidskraft er et viktig grunnlag for ruten, og analysene viser at det over lang tid vært omfattende sysselsetting av polsk arbeidskraft i vår region.

– Vi er strålende fornøyd med at Wizz Air nå igjen satser på Molde som sin 10. destinasjon fra Gdansk, og ser fram til oppstarten den 28. oktober, sier lufthavnsjef John Offenberg ved Molde lufthavn, daglig leder Britt Flo og styreleder Bernhard Riksfjord i Molde Lufthavnutvikling AS.

– Sparer tid og penger

– Det er nok svært mange polakker i regionen som er spesielt glade i dag, for de vil den nye ruten bety at de sparer mye tid og penger på å reise mellom Polen og Romsdalsregionen, skriver Offenberg i pressemeldingen.

– For næringslivet i Molderegionen vil ruten være med på å gjøre det enda enklere å hente inn arbeidskraft fra Polen framover, opplyser Flo.

I tillegg vil nok også mange fritidsreisende benytte seg av tilbudet. Wizz Air har en svært attraktiv prising av sine tilbud, som igjen gjør det mulig for reisende fra begge land å utforske destinasjonenes severdigheter og opplevelsesmuligheter, avslutter Offenberg og Flo.