Som følge av dataangrepet mot Amedia ble tilgangskontrollen til plusset innhold fjernet tirsdag 28. desember.

På grunn av dette har alle – både abonnenter og ikke-abonnenter – hatt mulighet til å lese plussakene på tk.no og de andre nettavisene i Amedia.

Konsernet valgte å åpne plussakene for alle for å sikre publikums tilgang til journalistikken, i tråd med avisenes samfunnsviktige rolle. Dersom dette ikke hadde blitt gjort, ville bare de som hadde abonnement før dataangrepet hatt mulighet til å lese plussakene.

Registrer deg gratis

Men fra torsdag 6. januar blir det igjen krav om innlogging for lesing av plusset innhold. Samtidig kan annonsekjøp i konsernets aviser gjennomføres på vanlig måte igjen, opplyser Amedia i en pressemelding.

– Vi vet nå at vi er i stand til å gi betalende abonnentene sin rettmessige tilgang til plussinnhold på en trygg måte, sier Jostein Larsen Østring, konserndirektør med ansvar for nyheter og abonnement i Amedia.

Samtidig kommer en helt ny prøvetilgang til ikke-abonnenter.

– Vi har også på plass en mulighet for at ikke-abonnenter skal kunne tegne seg for en prøvetilgang. Dette innebærer at alle som ønsker og har behov for det igjen kan få tilgang til samfunnsviktig journalistikk i våre aviser, sier han.

Lesere som registrerer seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Om man ikke har en bruker fra før, må man opprette en aID.

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trekt penger når tilgangen går ut i februar.

– Kun ved spesielle hendelser

Østring understreker at det har vært viktig for Amedia å reetablere eksklusiv tilgang for abonnenter.

– Abonnentenes betalingsvilje er helt avgjørende for finansieringen av journalistikken, og det er kun ved spesielle hendelser vi gir åpen tilgang til alle. Nå får abonnentene igjen verdien av eksklusiv tilgang, sier Østring.