Nå kan du ikke lenger sitte i bilen under overfarten på dette sambandet

Ferga «Edøyfjord» (bildet) hadde dispensasjon for opphold i kjøretøy under overfart på sambandet Edøya–Sandvika. Det har ikke nyferga «Smøla».

Ferga «Edøyfjord» (bildet) hadde dispensasjon for opphold i kjøretøy under overfart på sambandet Edøya–Sandvika. Det har ikke nyferga «Smøla».

Sjøfartsdirektoratet opphever koronadispensasjonen.

DEL

15. mai ble den midlertidige dispensasjonen for opphold i kjøretøy under overfart opphevet av Sjøfartsdirektoratet.

På Nordmøre har dette innvirkning på sambandet Edøya–Sandvika.

På ferger som opererer i fartsområde 3/klasse D eller større, er det ifølge forskriften forbudt å oppholde seg i kjøretøy under overfarten. Basert på myndighetenes retningslinjer knyttet til koronautbruddet ga Sjøfartsdirektoratet i mars dispensasjon fra denne bestemmelsen.

Som følge av de oppdaterte retningslinjene fra Helsedirektoratet ble denne dispensasjonen opphevet 15. mai.

Forandring

At det ikke lenger er lov å oppholde seg i bilen under overfarten skaper en ny fergehverdag for reisende mellom Edøya og Sandvika. Ferga «Edøyfjord», som inntil nylig trafikkerte sambandet, hadde en egen dispensasjon fra denne bestemmelsen. Nyferga «Smøla» har ikke en slik dispensasjon, og reisende må altså ut av bilen og inn i salongen.

Fartsområde 3/klasse D gjelder for samband hvor ferga passerer strekninger på inntil 5 nautiske mil som er uten beskyttelse mot bølger og vind fra åpent hav.

Artikkeltags