Den ti kilometer lange runden på Reitfjellet i Tingvoll har de siste årene blitt betydelig oppgradert, både med ny trasé deler av veien og nye skilt og informasjonstavler. I disse løypene går både fastboende, hyttefolk og dagsturister på ski hver eneste dag vinteren gjennom.

Platting og solcelleanlegg

Nå er tilbudet blitt enda bedre: Skihytta, eller Langdalshytta som den også heter, har blitt oppgradert med både mange kvadratmeter platting foran og ikke minst et stort solcelleanlegg. Begge deler er delfinansiert av Sparebankstiftelsen i Tingvoll.

Cato Langdal Hansen i styret for Skihytta forteller at innkjøp og installering av solcelleanlegget utgjorde halvparten av pengene.

– Anlegget består avfire store solcellepaneler som til sammen kan lade opp til 1500 watt. De tolv batterier veier til sammen ett tonn og lagrer ti kilowattimer, forteller han – og legger til det viktigste:

– Det er nok til at vi kan steke vafler både lørdag og søndag uten forurensning og støy fra aggregat for gjestene våre.

Inntil i fjor vinter ble altså vaflene stekt med strøm fra et aggregat bak hytta.

Hansen fortsetter:

– Dette betyr også at vi kan legge varmekabler på rør for å hindre frostskader. Da slipper vi å tappe ned alt vannet mellom hver helg. Det gjør det enklere for de som skal være vertskap på hytta i helgene gjennom vinteren.

Hytta drives frivillig gjennom Tingvoll IL. Hver helg vinteren gjennom er frivillige vertskap alle søndager og noen lørdager.

Videregående-elever bygde platting

Hansen forteller videre at plattingen utenfor hytta er bygget av elever ved bygg- og anlegg ved Tingvoll videregående skole.

– Elever fra både første og andre året har vært med, sier han begeistret.

Også klopper oppover til fjellet har kommet på plass. Også her har det vært brukt mange dugnadstimer. Roger Skjegstad har stått for arbeidet.

Stor feiring

Sist lørdag ble nyvinningene feiret og alle hjelpere takket og hedret.

Leder av skihyttestyret, John Ola Ulset, fortalte da at de har beregnet dugnadsinnsatsen til 150.000 kroner. Han la til at i realiteten er nok tallet betydelig høyere.

– Ja det tror jeg, fordi vi har også fått låne gravemaskin, traktorer og jernhest gratis fra flere hold.

Cato Langdal Hansen legger til at nesten alt arbeidet er gjort på dugnad.

– Unntaket er elektrikerarbeidet. Til det måtte vi leie inn fagfolk, presiserer han.

– Kan jeg få si en ting til?

– Ja?

– Dersom det er noen som kunne tenke seg å være vertskap kommende sesong, så nøl ikke med å ta kontakt.

Sånn.

Og ja, runden på Reitfjellet er ca. 15 kilometer om du starter i lysløypa på Tingvoll eller i Vasslia. Det er hvis du kjører helt opp til Tingvoll museum at den «bare» er ti kilometer lang. Dersom du kommer fra Kristiansund eller andre plasser, er det et godt tips å parkere i Vasslia i Torjulvågen, der er det gode parkeringsmuligheter.

Snart kan du glede deg til dette igjen (artikkel fra 2020):