Gå til sidens hovedinnhold

Nå får Molde ny vei til sykehuset

Samferdselsdepartementet hadde i statsråd fredag framlegg om utbygginga og finansieringa av E39 Lønset – Hjelset. Utbygginga skal koste om lag 1,3 milliarder kroner og staten bidrar med 45 prosent av midlene.

Samferdselsdepartementet skriver i en pressemelding at strekningen mellom Lønset og Hjelset er den med lavest standard på E39 mellom Molde og Kristiansund. Den nye vegen blir 9,3 kilometer lang. Det vil bli tofelts veg med midtdeler og forbikjøringsfelt.

Fartsgrensa blir 90 km/t.

– Bygging av veg skal løyse samfunnsutfordringer. Øst for Molde sentrum skal det bygges et nytt sykehus. Da må vi sørge for at vegen til og fra sykehuset er god nok. Strekningen har i dag en lav standard, og det er på tide med en oppgradering. Det kommer nå, til glede for Romsdal og Nordmøre, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i pressemeldingen.

Finansieringen går ut på at statens andel er rundt 600 millioner kroner, mens det skal betales rundt 700 millioner kroner i bompenger.

Les også

Molde får ny vei til sykehuset – nå forventer Nordmøre at noe skjer i andre retningen

Prosjektet er lyst ut som en totalentreprise, som vil si at entreprenøren både skal prosjektere den nye vegen mellom Lønset og Hjelset og stå for selve utbyggingen.

Anskaffelsesprosessen er ventet å ta minst et halvt år, og vil i første fase foregå med prekvalifisering av tre til fire tilbydere. I denne fasen vurderer Vegvesenet selskapenes kvalifikasjoner og rangerer de for utvelgelse. Fristen for å melde interesse for å delta i anbudskonkurransen er 17. desember 2020.

Kommentarer til denne saken