Nå er koronavaksineringen i gang i Helse Møre og Romsdal

FØRSTE VAKSINEN: Kariann Gudmundson vaksinerer anestesisjukepleier Silja Fugleberg Bruaset som den første i Helse Møre og Romsdal

FØRSTE VAKSINEN: Kariann Gudmundson vaksinerer anestesisjukepleier Silja Fugleberg Bruaset som den første i Helse Møre og Romsdal Foto:

Tirsdaf startet vaksineringen av de første ansatte i Helse Møre og Romsdal. Torsdag vaksineres de første ved Kristiansund sjukehus.

DEL

Totalt skal det settes ca. 850 vaksiner ved de fire sykehusene i Møre og Romsdal. Det melder Helse Møre og Romsdal selv i en pressemelding.

Vaksineringen startet tirsdag på Ålesund sjukehus. Onsdag starter den ved Molde sjukehus og torsdag vaksineres de første ansatte i Volda og Kristiansund.

Først ut

Den første som fikk koronavaksinen var anestesisykepleier Silja Bruaset i Ålesund.

– Jeg har aldri vært i tvil om å la meg vaksinere og er veldig glad for at vi som helsepersonell blir prioritert. Først og fremst for å beskytte pasientene våre, sier sykepleieren i pressemeldingen.

Ifølge Helse Møre og Romsdal er det sårbare enheter, hvor tjenesten må opprettholdes for å håndtere pandemien og lokalsykehusfunksjonen, som prioriteres først.

– Dette er i tråd med FHI sine nasjonale retningslinjer, skriver de.

Over flere uker

Vaksinemengden på rundt 850 doser er bare starten på vaksineringen av helsepersonell. Totalt skal det settes i underkant av 1000 vaksiner til i Helse Møre og Romsdal de kommende ukene.

– Vi har meldt inn et behov for ca. 1.700 doser for å vaksinere etter FHI sin prioritering i gruppe 1. De som ikke blir vaksinerte nå i uke to og tre, vil få vaksiner så snart vi får tildelt flere doser, forteller smittevernoverlege og leder for vaksineutvalget i Helse Møre og Romsdal, Jørn Åge Longva.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken