– Nå ligger den foran peisen her og sover. Den forlater meg ikke, forteller hun lattermildt på telefon til Tidens Krav søndag ettermiddag like etter klokken 16.

Tidligere på dagen tok hun kontakt med Tidens Krav for å få hjelp til å finne eieren.

Det hele startet natt til søndag da hun våknet av en katt som forsøkte å ta seg inn gjennom soveromsvinduet der hun sov.

– Det var i en kjellerleilighet, så den forsøkte å ta seg inn flere ganger. Så vi stengte vinduet og da ble den stående og mjaue utenfor. Den nektet å forlate området, forteller hun. Dette skjedde ved Sveggaveien/Nerlandsdalen.

La seg i veska

Og dagen etter virket katten like fast bestemt på holde følge med Sonja.

– Da jeg skulle dra hjem i dag tidlig så var den fremdeles der. Jeg hadde med en stor veske og den hoppet oppi den og la seg godt til rette. Og siden har den ikke forlatt meg, forteller hun.

Hun fant heller ikke noe ID eller noe merke på katten som gjorde det mulig å se hvem den tilhører. Så da ble katten med henne hjem til leiligheten i Storgata.

– Den har veldig tillit til meg så den har ligget på fanget og slappet av etter vi kom hit. Men kjæresten min freser den bare til, ler hun.

– Den har fått mat og har det bra. Så den blir her til jeg finner eieren, sa hun til Tidens Krav rundt klokken 16.

Vel hjemme igjen

Og like før klokken 18.30 kom gladmeldingen om at eierne er funnet. Takket være god hjelp fra lesere som tipset Tidens Krav om hvem som eier katten. Den tilhører nemlig Line Ellingsen og samboer Frantz Terje Gregersen. Ellingsen er for øvrig en av TKs Sett fra-spaltister.

– Katten heter Pusjkin og er tydeligvis lei av å gå inn og ut av katteluka alene mens vi var en uke på ferie. Dette til tross for at han har hatt moren til Frantz til å mate og kose med ham meg da vi var borte, forteller Ellingsen til Tidens Krav.

Hun forteller videre at katter er chippet og at de har installert katteluke-app som viser når han går inn og ut av katteluka, og at de ble litt bekymret da han ikke hadde vært inne på over et døgn. Men nå er han trygt tilbake.

– Nå har han heldigvis kommer til rette igjen, og moren til Frantz har stengt katta inne i stua til vi kommer hjem om noen timer. Da blir forhåpentlig gjensynsgleden stor, også fra katta side, sier Ellingsen.

Hun forteller at de også adde GPS på ham en stund, men ble kastet ut av appen med jevne mellomrom og ga derfor rett og slett opp.

– Men et halsbånd med telefonnummer er kanskje på sin plass, avslutter hun.