Feiringen er godt i gang! Markeringen startet i Kristiansund med salutt og flaggheising klokken sju.

Klokken 09.30 er det duket for barnetog både i Kristiansund sentrum og på Frei. De starter henholdsvis Bendixens gate og ved Solsletta Boligfelt ved Ånesmyra og stanser ved Kongens plass og Bjerkelund skole.

Barnetoget starter klokken 09.30 fra Politimester Bendixens gate etter saluttskudd fra Bautaen.

I Kristiansund blir det tale til barna v/ Hedda Hoem og Solveig Ravnum Aspen fra Allanengen skole etter barnetoget mens det er Suhan Islam og Hubert Faka fra Frei Barneskole som skal holde tale til barna på Frei. I tillegg vil ordfører Kjell Neergaard holde tale for dagen ved Frei.

Se hele programmet for Kristiansund her!

Etter barnetogene er det duket for arrangement ved de forskjellige barneskolene i Kristiansund og Frei. Flesteparten starter 11.30, men noen starter allerede klokken 10.30 og 11.00.

Klokken 12.45 starter bilkortesjen i Kristiansund sentrum. Den kjører russetogruta. Så en snau halvtime senere, 13.10, starter russetoget. Etter det blir det tale ved russepresidentene Lars Karlsen (AVS) og Jon Emil Sæterøy (KVS) på Rådhusbalkongen.

Vi sender live fra bilkortesjen og russetoget i Kristiansund. 12.45 Bilkortesjen går 12.45 via russetogruta. Russetoget starter 13.10.

Utover dagen vil også flere grupper ha oppvisning forskjellige steder sentrum, blant annet Kristiansund Atletklubb, Dansere fra Operaens ballettgruppe og dansekompani og Dahle cheerleadergruppe.

Klokken 16 er det klart for borgertoget. Også de starter ved Bendixens gate. Og det blir avmarsj på saluttskudd fra Bautaen. Og etter fullført tog blir det tale for dagen v/ kommuneoverlege i Kristiansund Askill Sandvik.

Borgertoget i Kristiansund har avmarsj kl. 16.00 på saluttskudd fra Bautaen. Tale for dagen ved Askill Sandvik. Utdeling av vandrepokal.

Dagen rundes av med nasjonal festkonsert i Festiviteten v/ Kristiansund Symfoniorkester klokken 19.00.

Ellers i Nordmøre

Ellers i Nordmøre planlegges det markeringer, tog og arrangement mange forskjellige steder. Her finner du programmet for hva som skjer i din hjemkommune: