Fredag ettermiddag annonserte Cristiansund Operafond hvilke prosjekter som blir tildelt støtte for 2022. Det ble annonsert i en pressemelding til Tidens Krav.

Blant årets søkere er de de følgende tre prosjektene som vil få tildelt støtte, meddeler COF ved styreleder Hans Mellemsæther:

KINDA Trio får kr. 20.000,- til framføring av barneforestillingen «Jorden Rundt» på to sommerfestivaler i samarbeid med lokale kunstnere. Forestillingen er basert på klassisk musikk i kombinasjon med folkemusikk fra landene trioen er født og oppvokst i, men også mange andre land.

Michelsen Musikk og Teater får kr. 40.000,- til gjennomføring av musikkteaterprosjektet «Gutten med marsipanrumpa» basert på boken med sammenavn – skrevet og illustrert av Ingunn Witzøe Eikrem. Hensikten med stykket, som passer både for barn og voksne, er først og fremst å underholde med en morsom og litt annerledes historie. Samtidig berører forestillingen viktigheten av miljøvern, og å være seg selv om man er skapt litt annerledes enn andre.

Kristiansund Kammermusikk kr. 20.000,- til gjennomføring av fire konserter på Nordmøre (tre i Kristiansund og en i Stangvik) med fokus på rekruttering av ungt publikum.