Undertegnede er nærmest euforisk når han tenker på de nye og store investeringene Kristiansund står overfor. Alt fra kulturhus, Campus og Atlanten stadion. Og dette vil selvfølgelig gi ringvirkninger i byen. Jeg er mest spent på hvordan de nye studentene som kommer til byen vil oppleve dette.

Fra før av så har Kristiansund et godt rykte på seg spesielt når det gjelder videregående skoler. Jeg vil trekke frem sjåførlinja ved Kristiansund videregående skole. Der er vi best i klassen. Men også Høgskolesenteret på Løkkemyra har forbedret seg mye.

Kristiansund har alltid ligget litt i skyggen av Høgskolen i Molde. Men med blant annet desentralisert sykepleier-utdanning, så kommer vi etter her i byen også. Og studentene har mye å glede seg til. For å være en ganske liten by, så blomstrer kultur- og utelivet.

Men alt dette ligger jo litt frem i tid. Så inntil alt er på plass er det bare å si: Nordmøringer, gled dere! Når det gjelder det å være student i dag, så er det nok hakket tøffere enn da jeg var ung. Presset på karakterer er skyhøyt. Og det sosiale liv krever dyre klær og annet for å bli godkjent i gjengen. Men hvorfor har det blitt sånn? Er materielle ting viktigere enn det sosiale?

Jeg håper de nye kullene med studenter finner seg vel til rette i byen. Kristiansund som by vil vokse på dette. Og er det noe byen trenger nå så er det å blomstre. Alt ligger i hvert fall til rette for det nå.