Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir hovedvegen forkjørsregulert: Skiltene kommer torsdag

Artikkelen er over 1 år gammel

Hovedvegene i nedre Surnadal blir forkjørsveg fra torsdag.

Det melder Statens vegvesen i en pressemelding mandag.

Den ene vegen som blir forkjørsveg, er fylkesveg 6152 fra krysset fylkesveg 65 ved Skei (ved banken og Oppigard), gjennom Miljøgata, Øravegen ­­gjennom Setergarden, over Ørabrua, videre via Syltørvegen til krysset til fylkesveg 6156 ved Sylte.

Den andre vegen er fylkesveg 6156 fra krysset fylkesveg 65 ved Øye og hele Hamnesvegen til Hamnes.

Statens vegvesen fattet allerede i fjor høst vedtak om at vegene som oppfattes som hovedveg i nedre Surnadal, skal bli forkjørsveg. I pressemeldingen vises det til flere grunner til endringen. Det har blant annet vært noen henvendelser om flere nestenulykker i kryss, der det meldes om at en del trafikanter kjører som om det er forkjørsregulert.

– Det er ikke uvanlig at når en veg er eller oppleves som overordnet de øvrige vegene i området, så kjøres det som omvegen er forkjørsregulert. Dette er uheldig, og kan føre til kryssulykker ved at vikeplikten ikke overholdes, skriver Vegvesenet i pressemeldingen.

Det vises videre til at sjåførene på en forkjørsregulert veg kan rette mer oppmerksomhet til de myke trafikantene når de slipper å opprettholde vikeplikt fra stikkveiene.

Arbeidene med å sette opp skiltene er godt i gang og forkjørsregulering blir innført torsdag 13. august 2020. Samtidig blir også alle andre skilt på strekningene fornyet og oppdatert til dagens standard.

Les også

Fylkesveien blir snart forkjørsvei

Les også

Frp gjør høyreregel til valgkampsak

Kommentarer til denne saken