Nå blir det nye betalingsmetoder på bussene

FRAM innfører vi to nye betalingsmetoder for de som skal reise med buss. (Illustrasjonsbilde fra pressemelding)

FRAM innfører vi to nye betalingsmetoder for de som skal reise med buss. (Illustrasjonsbilde fra pressemelding) Foto:

DEL

På grunn av koronasituasjonen er det ikke mulig å betale med kontanter eller bankkort på bussen. Billetter på FRAM-appen eller reisekort kan heller ikke valideres hos sjåfør eller på skanner.

– Dette har nok gjort at mange tror det er gratis å reise med buss, men det stemmer ikke, sier Konrad Lillevevang i en pressemelding onsdag formiddag. Han er seksjonsleder for markedsseksjonen i FRAM.

– Vi har oppfordret de reisende til å kjøpe billett i FRAM-appen eller bruke gyldige periodebilletter, sier Lillevevang.

Før helga ble det gjennomført lett billettkontroll (uten gebyrlegging) i de tre byene i fylket. Det viste seg at halvparten av de reisende ikke kunne legge fram gyldig billett.

– Noen av disse hadde ikke smarttelefon, men mobiltelefoner det bare går an å ringe og sende SMS med. For disse har det ikke vært mulig å kjøpe billett siden koronatiltakene ble innført. For at også denne kundegruppa skal ha mulighet til å løse gyldig billett, innfører vi to nye betalingsmetoder, sier Lillevevang i pressemeldingen.

a) Du kan kjøpe alle billett i FRAM-appen. FRAM har lagt ut en forklaring på hvordan du installerer appen og kjøper billett på frammr.no/FRAM/Billettar/FRAM-appen.

b) Du kan kjøpe enkeltbillett via SMS ved å sende en tekstmelding med ordet BUSS og beløpet du skal betale til mobilnummer 1990. Om du ikke vet hva reisen koster, kan du gå framover i bussen – men ikke helt inntil sjåføren – fortelle hvor du skal reise, og så gir sjåføren riktig pris.

Du kan også bestille periodebillett fra FRAM kundesenter på telefon 71 28 01 00. Du får da en kvitteringsmelding på SMS som du må bekrefte med OK. Du blir fakturert i etterkant.Artikkeltags