Gå til sidens hovedinnhold

Nå åpner de betjente hyttene til Kristiansund og Nordmøre Turistforening

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag åpner Vangshaugen Turisthytte, og da er alle de betjente hyttene til KNT åpne.

På Vangshaugen er bestyrer Ingunn Talgø klar for en ny sesong. Hun har vært på hytta siden 2002. Da som hjelp, men senere som bestyrer. «Det er det fineste på jord», sier hun om husene og stedet som hun har ansvaret for.

Vangshaugen Turisthytte ble i sin tid oppført av den engelske forretningsmannen Ethelbert Lort Philips. Han kom til Nordmøre for å fiske i Driva, og fikk oppført flere hus. Todalshytta og Vangshaugen er to av dem. Begge er i KNT sitt eie, takket være Harald J. Loennechens vennskap med Lort Phillips. På storstua henger også mange av eiendelene til den berømte Lady Arbuthnott.

Tur og orden

I tur og orden har de betjente hyttene til KNT åpnet. Først ute var Todalshytta, der fersk driver Stian Evensen kunne ta imot mathungrige todalinger og andre gjester på Todalshytta. I fjor var Todalshytta stengt, og det var et savn for folket i Todalen da hytta var stengt. Det sosiale samværet rundt hytta var borte. Derfor var det med glede at KNT inngikk et femårs samarbeide med Stian Evensen.

Evensen satser blant annet på laksefiske, og har allerede sett flere gjester dra opp storlaksen av elva Toåa. Elva er nærmeste nabo til Todalshytta.

Onsdag åpnet også Aursjøhytta. Ikke en dag for tidlig. På grunn av store snømengder måtte ny bestyrer Nils Johan Michelsen utsette åpningen i over to uker.

«Planen var å åpne 1. Juni», sier Michelsen, men da var ikke Aursjøveien brøytet og dermed var ikke hytta tilgjengelig.

Som Evensen på Todalshytta, så har også Michelsen gjort en fem-års avtale med KNT om drift av Aursjøhytta. Han mener at hytta har et enormt stort potensial og at Aursjøvegen er en litt gjemt perle som bare venter på å bli oppdaget av flere turister.

Optimistisk tross utfordringer

«Dette kan bli en drømmesesong», sier daglig leder Roar Halten. «Jeg har tro på at vi kan få svært mange gjester på hyttene i år. Tradisjonelt sett er det mye tsjekkere, tysker2 og nederlendere på hyttene våre, men jeg tror dette kompenseres med mye nordmenn i fjellet.»

På de betjente hyttene følges standardene som NHO Reiseliv har utarbeidet i forbindelse med koronasituasjonen. På selv- og ubetjent-hyttene er det lagt opp til et begrenset antall gjester, med forhåndsreservasjoner og fokus på hygiene.

Kommentarer til denne saken