Fem personer ble hentet ut av huset som ble truffet av raset fredag kveld. I 23-tiden bekrefter Trøndelag politidistrikt at en av dem har omkommet.

– En eldre person er bekreftet omkommet etter raset i Heim kommune. De øvrige fem personene blir tatt hånd om av helsevesenet, opplyser politiet.

De første meldingene fra stedet indikerte at det var seks personer involvert iskredulykken, men politiet informerer nå om at det totalt var syv personer til stede. To personer var utenfor huset da raset gikk mens de øvrige fem var i huset.

Randi Fagerholt, seksjonsleder for forebyggende og patrulje i Orkdal, forteller at to personer kom uskadd fra hendelsen mens fire ble skadet og én som sagt omkom. De fire skal ikke være livstruende skadet.

Politiet har sperret av området og har hatt en patrulje på stedet gjennom natten.

Teknikere er på stedet

Lørdag morgen er politiet fremdeles på stedet. Geologer fra Statens vegvesen er også på stedet. De vil blant annet vurdere om veien kan åpnes. E39 har vært stengt siden raset gikk og vil være stengt utover lørdagen. Det ligger fremdeles løsmasser over veien.

Det er ventet en ny oppdatering på veiforholdene klokken 13.

Operasjonsleder Anne Birgitte Arras ved politiets operasjonssentral i Trøndelag sier til VG i ni-tiden lørdag morgen at årsaken til skredet er ikke kjent:

– Det er for tidlig for oss å konkludere i forhold til årsaken til skredet. Vi er nettopp ferdig med redningsinnsatsen og skal nå inn med kriminalteknikere, sier Arras.

– Det ble ikke jobbet så mye i natt på grunn av mørket, men geologer vil også starte arbeidet i dag.

Storstilt redningsaksjon

Fredag kveld gikk det et stort ras ved Hennset i Valsøyfjord i Heim. Raset tok med seg deler av et hus hvor det befant seg seks personer.

Det har vært gjennomført en storstilt redningsaksjon for å berge de involverte, og klokken 22.23 opplyste Trøndelag politidistrikt at alle de seks personene i huset som ble berørt av ras, var gjort rede for og tatt ut av huset.

Politiet ble varslet om raset klokken 19.14 fredag kveld. Raset er cirka 200 meter langt og 20 meter bredt og har gått på oversiden av E39 ved fergekaia på Hennset og tatt med seg et hus. Raset har fortsatt videre over E39 og ned mot sjøen.

– Det har vært et krevende redningsarbeid i samarbeid med brannvesenet og andre aktører. Huset er delvis knust, og det er jord og leire inne i huset. Politiet og andre instanser vil starte undersøkelser lørdag for å forsøke å avdekke årsaken til raset. Det er forventet at dette vil ta noe tid, skev Trøndelag politidistrikt i en pressemelding sent fredag kveld.