Gå til sidens hovedinnhold

Myanmars avsatte regjeringssjef Aung San Suu Kyi dømt til fire ytterligere år i fengsel

Myanmars avsatte regjeringssjef, fredsprisvinner Aung San Suu Kyi, er dømt til ytterligere fire år i fengsel, får nyhetsbyråene AP og AFP opplyst.

En kilde opplyser til AFP at hun er funnet skyldig på to tiltalepunkter i saken der hun er tiltalt for ulovlig import og besittelse av walkietalkier og på ett punkt i saken der hun anklages for brudd på koronareglene.

76 år gamle Suu Kyi ble i desember dømt til fengsel for oppvigleri og brudd på koronarestriksjoner. Dommen var egentlig på fire års fengsel, men den ble omgjort til to års husarrest.

Det har vært omfattende protester og sammenstøt i Myanmar siden militærjuntaen kuppet makten og internerte Suu Kyi 1. februar i år. Militærjuntaen har siden styrt med jernhånd og undertrykt fredelige demonstranter og annen motstand.

Over 1.300 mennesker har blitt drept og over 11.000 pågrepet siden da, ifølge lokale aktivister.

Skuespiller og komiker Bob Saget er død

Den amerikanske skuespilleren og komikeren Bob Saget, kjent fra blant annet «Under samme tak», er død, 65 år gammel. Flere kilder med tilknytning til Saget opplyste til nettstedet TMZ at han ble funnet død på Ritz-Carlton-hotellet i Orlando i Florida søndag ettermiddag.

Dette ble senere bekreftet av sheriffkontoret i fylket Orange County. Det er ikke mistanke om verken rus eller noe kriminelt. Saget har vært på turné i det siste og opptrådte så sent som lørdag. I tillegg til «Under samme tak», på engelsk «Full House», har Saget hatt roller i blant annet «Entourage» og «How I Met Your Mother». Han er også en av flere som har ledet «America's Funniest Home Videos».

Melding om vådeskudd i Oslo

En person er fraktet til sykehus etter at det skal ha vært et vådeskudd i en leilighet på Grünerløkka i Oslo. Det skal ikke være snakk om livstruende skader.

– Vi har rykket ut til melding om et vådeskudd. Det er forklart fra den som er skadd, at dette har skjedd under vedlikehold eller våpenpuss, fortalte operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB rett etter klokka 23.

«West Side Story» blant de store vinnerne i svært nedstrippet Golden Globe-utdeling

Golden Globe-utdelingen, lenge en av Hollywoods største fester med 18 millioner seere, ble i natt norsk tid redusert til en direkteblogg. Utdelingen til Hollywood Foreign Press Association (HFPA) skjedde nemlig uten å bli sendt på TV, da NBC har trukket seg fra samarbeidet.

Vinnerne ble kunngjort i organisasjonens sosiale mediekanaler og nettsider. Steven Spielbergs «West Side Story» vant stort: beste komedie- eller musikalfilm, beste kvinnelige hovedrolle for Rachel Zegler og beste kvinnelige birolle for Ariana DeBose. Beste dramafilm ble westernfilmen «The Power of the Dog», der Benedict Cumberbatch spiller hovedrollen. Regissør Jane Campion ble også prisbelønnet, mens Kodi Smit-McPhee fikk pris for sin birolle.

4.184 nye koronasmittede

Det siste døgnet er det registrert 4.184 koronasmittede i Norge. Det er 1.277 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 6.435 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.568, så trenden er stigende.

Antall døde etter steinras i Brasil stiger til ti

En dag etter at et fjellparti raste ut fra en klippevegg og traff flere små båter på innsjøen Furnas i Brasil, har antallet døde steget til ti. Det jobbes med å identifisere de døde, og dykkerne leter fortsatt i innsjøen i tilfelle det er flere omkomne. Politiet mener det er mulig at flere er savnet.

Minst 32 personer ble skadd, men de fleste av dem var utskrevet innen lørdag kveld. Furnas er et yndet reisemål for turister.

Mann fraranet telefon og sparkesykkel

En mann i 30-årene ble i natt utsatt for vold og ran ved Nesttun i Bergen. Ranerne, som fikk med seg en telefon, klær og en elsparkesykkel, er fortsatt på frifot.

– Fornærmede har blitt utsatt for vold og blir tilsett av ambulansepersonell, forteller operasjonsleder Tore André Brakstad i Vest politidistrikt til NTB.

Kommentarer til denne saken