Drøyt 600 fikk med seg hyllesten av Bruce Springsteen i Surnadal i februar. Lørdag står Braatthallen for tur.

Rune Dalager, kristiansunder som har bodd mange år i Surnadal, er primus motor for gjengen av musikere fra Surnadal som har laget strålende konserter både med Pink Floyd (2013) og Bruce Springsteen.

Han ser fram til lørdagens opptreden, som ikke blir en ren reprise av februar-konsertene i Surnadal.

– Vi har øvd inn noe nytt og vi stokker litt om på rekkefølgen. Men vi håper vi skal klare å gjenskape noe av energien som The E Street Band står for. Det er energiutladningen, det stramme showet og de kjappe overgangene som kjennetegner bandet. Vi gleder oss enormt til å få komme til Kristiansund igjen, til å få spille for et større publikum og på en større scene, sier Rune Dalager.

Dyktige musikere

Mange kjente og dyktige musikere har stått på scenen i Braatthallen. Men det er ingen grunn til å tro at de 13 fra Surnadal kommer til å skjemme seg ut.

Både responsen etter konsertene i februar og musikernes bakgrunn skulle tyde på at publikum virkelig har noe å se fram til.

– Det er flere i gruppen som er godt skolerte musikere. Like viktig er det at vi har funnet en god tone, hvor vi jobber seriøst og stiller godt forberedt til øvinger. Ikke alle bor i Surnadal, derfor må folk ha øvd godt på forhånd når vi samles til våre månedlige øvinger. På konserter skal alt sitte utenat. Vi spiller for publikum, ikke for notestativene. Satsingen er så seriøs at vi ikke klarer å gjøre slike prosjekter oftere enn hvert andre år, sier Dalager.

Mye Surnadal

Indre Nordmøre setter preg på Kristiansund sentrum lørdag.

Surnadal kommune står bak torgdagen. Flere av Surnadals ledende bedrifter er med som støttespillere.

– I Braatthallen blir vi veldig godt mottatt. De har dyktige folk og godt utstyr. Det er lite som minner om en idrettshall når de har rigget ferdig, sier Rune Dalager, som med ett unntak har fått med seg alle Bruce Springsteens 13 konserter i Norge siden 1999.

– Men det er Oddbjørn (Sponås) som er den største fansen. Han fikk Bruce sitt munnspill etter konserten i 2007.