Gå til sidens hovedinnhold

Moxnes: – For en farse nedleggelsen av Kristiansund sykehus til fordel for et «fellessykehus» på Hjelset utenfor Molde er!

Partilederen i Rødt, Bjørnar Moxnes, fyrer løs mot helseforetaket.

– For en farse nedleggelsen av Kristiansund sykehus til fordel for et «fellessykehus» på Hjelset utenfor Molde er! Selvsagt sprekker budsjettet. Og så voldsomt at helseforetaket nå avlyser kontrakten.

Det skriver Rødt-leder Bjørnar Moxnes på sin Facebook-side tirsdag kveld.

Partilederen mener at alternativet er åpenbart: «Bevar sykehuset i Kristiansund. Og bygg et nytt sykehus i Molde til erstatning for det nedslitte sykehuset de har der».

Han viser til en samfunnsøkonomisk analyse fra Kommunekonsult som konkluderer med at innbyggerne på Nordmøre og Romsdal vil få «det beste og tryggeste sykehustilbudet med to sykehus OG at dette er samfunnsøkonomisk mest lønnsomt».

– Besparelsen blir på én til to milliarder kroner, skriver Moxness.

Han mener at innbyggerne i Molde trenger et nytt sykehus, og derfor bør det planlagte «Fellessykehuset» endres til nytt sykehus for Romsdal. Da kan - mener Rødt-lederen - investerings-prosjektet skaleres ned fra 60.000 m2 brutto til nærmere 40.000 m2, og ligge godt innenfor rammene for investeringen vedtatt for Fellessykehuset.

– Dette er imidlertid sunn fornuft. Og sånt er som kjent mangelvare hos direktørveldet i helseforetakene. Og de har tiltatt seg nær all makt, takket være Helseforetaksmodellen. Så vi har en lang vei å gå før dette kommer på stell! avslutter Moxness sitt innlegg.

Kommentarer til denne saken