Hvor mange har samme bil som deg?


Pek på stolpene ved hvert bilmerke for å få tall for hver kommune. Stolpenes lengde viser totalt antall registrerte biler på Nordmøre i 2012. Kilde: SSB
Artikkelen er over 7 år gammel

Her ser du hvilke biler som er registert i hvilke kommuner.

DEL

Volkswagen dominerer på Nordmøre. Ved årsskiftet var det 4.219 registrerte biler av dette merket i de elleve nordmørskommunene. Den nærmeste konkurrenten er Toyota, med 3.455 biler. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Tabellen over viser fordelingen av de forskjellige bilmerkene. Pek på stolpene for å se hvor mange det er i din kommune.

Tallene viser at nordmøringene i stor grad foretrekker å kjøre Volkswagen eller Toyota, og det er betydelig avstand mellom de to store og resten av bilparken.

Les også: Disse bilene finnes det bare én av på Nordmøre

Volvo mest populær i Gjemnes

Samtidig er det liten forskjell mellom kommunene når man velger bilmerke. Volkswagen er oftest å se på veiene i alle kommunene, bortsett fra to. I Halsa er det jevnt, men Toyota har sju flere biler enn Volkswagen. I Gjemnes finnes det 37 flere Volvo-er enn Volkswagen.

Volkswagen har et stort forsprang, men det er håp for Toyota. Bilparken til Toyota vokser raskere, og det japanske merket er i ferd med å tette luken. I Halsa, Aure, Eide og Sunndal er det blitt færre Volkswagen fra 2011 til 2012. Samtidig vokser Toyota i alle kommunene, bortsett fra Eide, hvor det er like mange Toyota-er som året før (142).

Bilparken til Toyota vokste med 4,2 prosent på Nordmøre fra 2011 til 2012, mens Volkswagen bare hadde en vekst på 1,4 prosent.

Forskjell på tredjeplassen

Bak de to store kjemper en rekke bilmerker om kundene. Ford er nærmest, med 2.128 registrerte biler.

Volvo har en sterk posisjon på Nordmøre, og tar tredjeplassene bak Volkswagen og Toyota i Tingvoll, Sunndal, Surnadal, Rindal og Halsa. Kristiansunderne er ikke like glad i den svenske bilen, og foretrekker Ford, Mercedes-Benz, Peugeot, BMW, Audi og Opel foran Volvo.

I Averøy er Nissan det tredje mest vanlige bilmerket. I Eide er Ford, Mercedes-Benz og Nissan populære biler, og dette er den eneste kommunen hvor Toyota faller utenfor topp tre-listen.

Mercedes-Benz er på en tredjeplass i Aure, og på Smøla tar Ford tredjeplassen bak de to store.

Volkswagen og Toyota dominerer ikke bare på Nordmøre, men også i resten av landet. 14 prosent av personbilene i Norge er en Volkswagen, mens 12,6 prosent er en Toyota. Tar man med varebilene i tillegg, har de to bilmerkene en enda større del av markedet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken