Her er det lov å parkere

Kuriøst: Dette skiltet skal du ikke bry deg om. Knut Olav Hjelen har sett mange kuriøse forsøk på å sikre seg parkeringsplasser i offentlige gater.

Kuriøst: Dette skiltet skal du ikke bry deg om. Knut Olav Hjelen har sett mange kuriøse forsøk på å sikre seg parkeringsplasser i offentlige gater.

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er ikke all «parkering forbudt» som er forbudt.

DEL

Treffer du på hjemmelagede «parkering forbudt» på dører, vegger og gjerder, skal du ikke bry deg om det. Men vær oppmerksom om skiltet står på garasjeporten.

– I utgangspunktet skal du ikke bry deg om private skilt om parkering forbudt i offentlige gater. Men er skiltet satt opp i forbindelse med innkjørsel til et hus eller foran en garasje, kan det være en viktig påminner. Det er parkering forbudt foran en garasjeport. Da kan du risikere å få et parkeringsgebyr, og i verste fall blir bilen tauet bort, sier daglig leder, Knut Olav Hjelen i Kristiansund parkering.

Må kontaktes

Kristiansund parkering gir ikke på eget initiativ gebyrer til biler som er parkert utenfor en garasjeport, før de blir kontaktet av eieren av porten eller innkjørselen.

– Da vil det som oftest blir skrevet et gebyr, og så prøver vi å komme i kontakt med eieren av bilen. Og hvis vedkommende kan flytte bilen innen rimelig tid gjør vi ikke mer. Hvis det tar for lang tid, blir vi nødt til å få den tauet, sier Hjelen.

Fjernet skilt

Hjelen har sett mange kuriøse forsøk på å sikre seg parkeringsplasser i offentlige gater, i løpet av årene i parkeringsetaten. For eksempel har de fått fjernet hjemmelagede skilt med bilens registreringsnummer og forbudsskilt mot parkering utenfor ytterdører.

Artikkeltags