Få nytt førerkort fra sofaen

Nå er det slutt på at du må dra til nærmeste trafikkstasjon eller til politiet for å melde fra når du har mistet eller rotet bort førerkortet. Statens vegvesen har nemlig gjort prosessen veldig mye enklere.

Nå er det slutt på at du må dra til nærmeste trafikkstasjon eller til politiet for å melde fra når du har mistet eller rotet bort førerkortet. Statens vegvesen har nemlig gjort prosessen veldig mye enklere. Foto:

Av

Nå behøver du ikke fortvile selv om «lappen» blir borte.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

[Fredriksstad Blad] Nå er det slutt på at du må dra til nærmeste trafikkstasjon eller til politiet for å melde fra når du har mistet eller rotet bort førerkortet. Statens vegvesen har nemlig gjort prosessen veldig mye enklere:

Nå kan du rett og slett gå inn på vegvesen.no, logge deg inn med for eksempel bank-ID og melde fra.

Bare å printe den ut

Der får du en midlertidig kjøretillatelse du bare kan printe ut. Denne tillatelsen er gyldig for kjøring i tre måneder sammen med legitimasjon. Kjøretillatelsen gjelder for kjøring både i Norge, Sverige, Danmark og Finland og kan forlenges én gang, med maks gyldighet seks måneder.

Tidligere har du måttet dra til en trafikkstasjon eller til politiet.

Nå er det bare å gå inn på vegvesen.no og logge seg inn når du har mistet førerkortet.

Nå er det bare å gå inn på vegvesen.no og logge seg inn når du har mistet førerkortet. Foto:

– Det er ulovlig å kjøre uten å ha med førerkortet i Norge. Blir du stoppet, blir det 500 kroner i gebyr. Nå kan du enkelt melde førerkortet tapt på vegvesen.no og slippe gebyr om du blir stoppet, sier Bujar Llukaj ved førerkortkontoret i Vegdirektoratet om den nye nettjenesten.

Flere tjenester

Fortsatt er det slik at dersom førerkortet ditt er tapt for alltid, så kan du bestille et nytt etter fire uker. Dette må du fortsatt gjøre på trafikkstasjonen, men Statens vegvesen forsikrer at de har snarlige planer om å endre også på dette.

– Vi jobber med å få en nettjeneste også for dette, og etter planen kommer den til neste år, sier Llukaj. (ANB)

Nå kan du enkelt melde førerkortet tapt på vegvesen.no og slippe gebyr om du blir stoppet.

Bujar Llukaj, Statens vegvesen

Artikkeltags