Denne uka er UP ekstra på vakt

Denne uka vil Utrykningspolitiet gjøre en ekstra innsats for å luke vekk rus- og fyllekjørere.

Denne uka vil Utrykningspolitiet gjøre en ekstra innsats for å luke vekk rus- og fyllekjørere. Foto:

Av

Ekstra innsats for å luke vekk rus- og fyllekjørere i førjulstiden.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

[Sandefjords Blad]  Denne uka vil Utrykningspolitiet gjøre en ekstra innsats for å luke vekk rus- og fyllekjørere.

De holder på med dette hele året, men det er noen perioder av året man ser for seg at risikoen for å møte på ruspåvirkede sjåfører er større enn andre. Det er om sommeren, og altså nå i julebordstria, skriver Sandefjords Blad.

Formålet med denne ekstra innsatsen i uke 50, er som alltid, forebygging og å redusere faren for dødsulykker i trafikken.

– Det overordnede målet for kontrolluken er å forebygge og avdekke ruspåvirket kjøring. Det for å redusere antallet drepte og hardt skadde på norske veier. Ulykker forårsaket av sjåfører som er ruspåvirket, sier sjefen for Utrykningspolitiet, Runar Karlsen.

UP-sjef Runar Karlsen.

UP-sjef Runar Karlsen. Foto:

Han forteller at UPs tall ikke viser at politiet anmelder flere slike saker i desember enn i sommermånedene.

– Våre tall viser at politiet ikke anmelder flere rusførere i julebordstiden, enn vi gjør i sommermånedene. I 2015 anmeldte politiet ti prosent flere rusførere i sommermånedene (841/gjennomsnitt) enn i desember (759). En situasjon vi har erfart over flere år, sier UP-sjefen.

Han oppfordrer bilistene i tillegg til å være rusfrie i trafiukken, overholde fartsgrensene, bruke bilbelte og kjøre etter forholdene.

– Hvis du er usikker på om du skal kjøre etter å ha drukket dagen før, er det sikkert lurt at du lar bilen stå inntil du er helt sikker på at du kan kjøre, råder UP-sjefen. (ANB)

Artikkeltags