Gå til sidens hovedinnhold

Morten sikret seg dobbel NM-medalje

Artikkelen er over 2 år gammel

Morten Bergheim fra Kristiansund pistolklubb deltok i fem ulike øvelser under NM-veka, og endte opp med å sette ny personlig rekord i alle øvelsene han deltok i.

I øvelsen Silhuett tok Bergheim en 9. plass, mens han i Finpistol slo til med en bronsemedalje.

– Jeg skjøt min beste halvmatch Silhuett noensinne og satte med det ny personlig rekord med 17 poeng og ny kretsrekord med 546 poeng totalt og en 9. plass. Dette ga meg selvtilliten jeg trengte inn mot Finpistol der jeg visste at det var jevnt om plassene og at en god serie kunne holde til en sterk plassering, sier han i en melding til Tidens Krav.

Bergheim var for øvrig kun ett poeng unna sølvmedaljen i Finpistol, hvor han slo sin personlige rekord og tok 571 poeng totat.

I Standardpistol var Bergheim kun ett poeng unna gullmedaljen:
– Etter alle skuddene var skutt endte jeg opp med å skyte nok en personlig rekord med 17 poeng og landet på 561 poeng totalt og tok sølvet kun ett fattig poeng fra gullet. Sølv var ikke et nederlag etter å ha skutt så godt og i et felt der nivået var skyhøyt.

Flere rekorder

I klassen Hurtig Finpistol ble det nok en rekord for Bergheim.

– I hurtig finpistol skøyt jeg nok en personlig rekord med 581 poeng totalt og måtte sitte i spenning å se på mens de antatt beste skøyt sin konkurranse. Jeg endte på en sterk fjerdeplass etter å ha blitt slått på innertreff for å avgjøre bronsemedaljen.

I hurtig Hurtig grovpistol ble det ny pers med 564 poeng og en 9. plass.

– Dette var for meg den type NM som alle utøvere drømmer om. Jeg presterte mitt aller beste selv under det presset det er å konkurrere om NM-gull.

Bergheim har ingen planer om å gi seg med disse NM-plasseringene;

– Jeg føler jeg har kommet for å bli blant de beste skytterne i landet, og har tro på flere medaljer i framtiden. Jeg hadde ikke klart dette uten alle som har støttet meg og trodd på at jeg kunne nå målene mine og de gode treningspartnerne jeg har hatt.

Kristiansund nådde ikke opp i kampen om arrangere NM-veka 

Kommentarer til denne saken