Trønderen Feirud, som gjorde nordmøring av seg og flere år var å se i TK-spaltene, blir ny leder for Norsk Journalistlags mangfoldsutvalg.

Drammens Tidende-journalisten ble utnevnt som ny leder av Norsk Journalistlags (NJ) mangfoldsutvalg da fagforeningens landsstyre møttes torsdag. Feirud tar over etter Knut Knudsen Eigeland, som etter 27 år i NRK forlater journalistikken.

– Min motivasjon bak det å i det hele tatt bli med i utvalget, kommer av at jeg har jobbet i en liten redaksjon hvor det ikke var noe mangfold blant de ansatte. Mitt inntrykk er at det å sikre godt mangfold – både blant ansatte og i spaltene – er en kjempeutfordring for mindre aviser. Jeg stilte litt spørsmål rundt dette og fikk deretter mulighet til å bli med i utvalget. Da kunne jeg ikke si nei, skriver Feirud i en e-post til fagbladet Journalisten.

Samtidig som Feirud tar over lederjobben, kommer Karina Kaupang Jørgensen (NRK) inn som nytt medlem i utvalget, som ble nedsatt etter at NJ-landsmøtet i 2021 vedtok at mangfold skulle inn i tiltaksplanen. To av tiltakene som skal gjennomføres er en fagdag om mangfold og en egen mangfoldsplakat.

I tillegg består gruppa av Fayroz Chamdid (TV 2) og Emira Holmøy (Tønsbergs Blad).