Venstres fylkeslag i Møre og Romsdal ønsker at kulturminister Abid Raja skal bli Venstres nye partileder når Trine Skei Grande takker av i september.

– Bekrefter at Møre og Romsdal Venstre foreslår Abid Raja som ny leder i Venstre, skriver fylkesleder Ragnhild Helseth i en SMS til NTB etter at NRK hadde omtalt saken mandag.

Samtidig har Viken Venstre satt klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn på topp i sin innstilling til ny partiledelse, sier kilder i fylkeslaget til TV 2.

Møre og Romsdal foreslår overfor valgkomiteen at kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby blir første nestleder og Rotevatn andre nestleder. Viken har Melby som første nestleder og Raja som andre nestleder, ifølge TV 2.

Det er også klart at Agder Venstre vil ha Rotevatn på topp, med Melby som første nestleder og Stad-ordfører Alfred Bjørlo som andre nestleder, ifølge fylkeslagets hjemmeside. Nestleder i fylkesstyret Anne Margrethe Larsen ønsker imidlertid Melby som leder og Rotevatn som første nestleder.

Tidligere har Rogaland Venstre pekt på næringsminister Iselin Nybø som sin foretrukne lederkandidat.

Trine Skei Grande ble i vår innstilt til en ny periode som partileder, men trakk sitt kandidatur. I slutten av mai gikk Rotevatn ut og lanserte åpent sitt kandidatur til ledervervet.

Venstres koronautsatte landsmøte skal arrangeres 26. og 27 september.

(©NTB)