Det kommer fram i en pressemelding fra Frende Forsikring.
– Oslo er på topp. Der har hele 6 av 10 opplevd å få mobilen ødelagt eller frastjålet. Det er enormt høyt. Til sammenlikning sier bare fire av 10 i Rogaland det samme. Jeg håper folk passer godt på telefonene sine på 17. mai, sier produktsjef Øystein Øren i Frende Forsikring i pressemeldingen.
Tallene kommer fra en helt fersk undersøkelse Norstat har gjort for selskapet inn mot nasjonaldagen. De viser følgende tall for mobiluhell fylke for fylke: Oslo 58 prosent, Agder 56 prosent, Troms og Finnmark 53 prosent, Møre og Romsdal 50 prosent, Viken 50 prosent, Vestland 49 prosent, Innlandet 46 prosent, Vestfold og Telemark 44 prosent, Nordland 42 prosent, Trøndelag 39 prosent og Rogaland 37 prosent.
– 17. mai er en klassiker når det kommer til mobiluhell. Store folkemengder, lettere familiekaos, mye bildeknipsing, fest og alkohol gir mange forsikringssaker hvert eneste år, sier Øren.
De yngste har flest uhell
Det er ifølge forsikringsselskapets pressemelding i den yngste målgruppen at det har vært flest mobiluhell.
– I aldersgruppen 18–29 år har hele 64 prosent opplevd dette. Det er en sterk kontrast til de over 60, hvor tallet bare er 26 prosent, sier Øystein Øren.
Mange reiseforsikringer har i dag en egen uhellsdekning. Det betyr at det er hjelp å få fra forsikringen hvis du kløner det skikkelig til.
– For eksempel hvis du tar en bunadsselfie fra bryggekanten og telefonen forsvinner i dypet. Eller mobilen går i knas når du henger opp flagget på altanen. Eller hvis den kneler etter et fuktig møte med champagnen på 17. mai-frokosten, sier Øystein Øren.
Det betyr likevel ikke at du bør være uforsiktig.
– Det er sumbegrensninger på uhellsdekninger. Så dyre som mange mobiler er i dag er det ikke sikkert du får dekket hele summen, sier produktsjefen.