Gå til sidens hovedinnhold

Møre og Romsdal får drøyt 46 millioner

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkene får 906 millioner for å få flere tilbake i jobb. Møre og Romsdal får drøyt 46 av disse millionene.

– Koronapandemien har kastet mange ut i arbeidsledighet og permitteringer. Nå får fylkene 906 millioner kroner for å få elever og lærlinger til å fullføre videregående opplæring og øke kompetansen til permitterte arbeidstakere, sier statssekretær Grunde Kreken Almeland i kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Møre og Romsdal får 46,1 millioner kroner av denne potten.

– Flest mulig må fullføre utdanningen sin slik at de står bedre rustet i tiden framover. Spesielt viktig er det at vi satser på lærlingene, der nesten 1.500 av dem fortsatt er permitterte. Dette er kompetanse vi må ta vare på og som vi trenger i framtiden, sier Almeland.

Pengene som nå fordeles er en del av de 1,6 milliarder kronene regjeringen bruker på skole, utdanning og forsking over Kunnskapsdepartementets budsjett i forbindelse med koronasituasjonen.

Over 55 millioner kroner går til studieplasser ved fagskolene og 46 millioner kroner gis slik at flere kan få tatt fagbrev på jobb, 345 millioner kroner til tiltak for lærlinger.

Pengene Møre og Romsdal får, skal fordeles slik: Ordinært lærlingtilskudd 9,4 millioner, fleksibelt lærlingtilskudd 9,6, tilskudd for å holde på vårens avgangselever 8,1, tilskudd for å gi tilbud til ledige og permitterte 15, tilskudd til fagbrev på jobb 2,4, tilskudd til fagskoler 0,7 og tilskudd til oppfølgingstjenesten 0,9.

Kommentarer til denne saken