Emil Breivik, Sivert Mannsverk og Ola Brynhildsen (2) scoret målene for moldenserne, som er videre i Europa med 4-1 sammenlagt. Etter et skuffende 0-1-tap hjemme i forrige uke, der Molde slet med effektiviteten foran mål, tok de tak i torsdagens kamp umiddelbart.

Fem minutter var spilt da Breivik gjorde 1-0. Han plukket opp en klarering og feide ballen i mål via et Wolfsberg-bein fra vel 20 meter.

Wolfsberger brukte et kvarter på å spille seg inn i kampen, men Molde var stadig hakket friskere. I det 34. minuttet hang ikke hjemmelagets forsvar med på en kontring, og Magnus Wolff Eikrem kunne sette opp Mannsverk, som bredsidet inn 2-0.

Vertene produserte to store sjanser mot slutten av første omgang, men verken Dario Vizinger eller Tai Baribo hadde finstilt siktet.

Trekning fredag

Wolfsberger så tidvis farlige ut og kom til noen muligheter, men på 0-2 slapp de også til en rekke Molde-kontringer. Gjestene fikk den betryggende 3-0-scoringen takket være en keepertabbe i det 72. minuttet. Hendrik Bonmann ga retur på et skudd fra Markus Kaasa, og Ola Brynhildsen kunne dytte ballen i mål.

En skikkelig sluttspurt kom aldri fra hjemmelaget. I stedet fikk Brynhildsen løpe inn 4-0 på overtid.

Dermed blir det europacupspill på Molde, som røk ut på straffesparkkonkurranse mot Trabzonspor i fjorårets kvalifisering. Trekningen av gruppespillet i conferenceligaen skjer fredag.

Keepertabbe kostet dyrt for Viking

Viking hadde et godt utgangspunkt før hjemmemøtet med FCSB i kvalifiseringen til conferenceligaen, men siddisene sviktet og tapte 1-3 torsdag kveld.

Sist gang siddisene spilte gruppespill i europacup satt trenerlegende Roy Hodgson ved roret i vestlandsklubben. Torsdag kveld var det Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen som drømte om å se Viking kvalifisere seg til gruppespillet i conferenceligaen.

1-3 hjemme mot FSCB ble imidlertid enden på europacup-eventyret for rogalendingene.

Hjemmelaget hadde med seg en 2-1-ledelse fra det første oppgjøret mot FSCB i Romania forrige uke. Viking havnet tidlig under 0-1 i Stavanger, men en straffescoring fra Zlatko Tripic drøyt halvveis ut i første omgang sørget for at lagene gikk til pause på 1-1.

Snaue ti minutter ut i andre omgang leverte Patrik Gunnarsson en brøler i Viking-buret, og gjestene gikk opp i 2-1. På overtid satte bortelaget et straffespark i mål, noe som også betød enden på europacup-reisen til Viking.

Marerittstart

Utgangspunktet for Viking var enkelt og greit før torsdagens skjebnekamp: Seier eller uavgjort ville bety avansement til conferenceligaens gruppespill.

Da var det dårlig nytt for hjemmelaget at gjestene fra Romania satte første ball i nettet i Stavanger. En kort corner ble etter hvert pisket inn foran mål, og høyest raget Malcom Edjouma som stanget inn 1-0.

Etter de oransjekleddes ledermål, var det Viking som tok over initiativet i kampen. Viljar Vatne og Samúel Fridjónsson fikk hver sin store mulighet til å skaffe balanse i regnskapet, men ingen av dem lyktes foran mål.

Drøyt halvveis ut i omgangen skulle det imidlertid lykkes for Viking. 19 år gamle Daniel Karlsbakk gikk i bakken etter duell med gjestenes sisteskanse, og kamplederen pekte resolutt på straffemerket.

Der var kaptein Zlatko Tripic sikker som banken, og utligningen var dermed et faktum. 1-1 var også stillingen da lagene gikk i garderoben etter en innholdsrik førsteomgang.

Etter pause var bortelaget tilbake i ledelsen etter en fryktelig målvaktsblemme fra Patrik Gunnarsson. På overtid satte FCSB inn 1-3 fra straffemerket.

Hjemme i Eliteserien har siddisene imidlertid variert mer i prestasjonene. På de siste fem kampene står laget to seirer, to uavgjorte og ett tap. Førstkommende søndag venter et høytflygende Vålerenga hjemme i Stavanger.