Gå til sidens hovedinnhold

Mistanke om koronasmitte på skip på vei til Kristiansund

Artikkelen er over 1 år gammel

To om bord har symptomer på korona, og fem skal være i karantene på hurtigruteskipet «Midnatsol», som torsdag er på vei fra Trondheim mot Kristiansund.

Helsepersonell sto klare på havna i Trondheim for å ta imot passasjerer fra hurtigruteskipet «Midnatsol», som la til kai torsdag morgen.

Pressevakt i Hurtigruten, Tarjei Kramviken, bekrefter overfor Adresseavisen at to passasjerer er blitt sendt i land med sykdomssymptomer.

– I samråd med smittevernoverlegen i Trondheim har vi sendt i land to passasjerer fra MS Midnatsol som har sykdomssymptomer. De to har vært i isolasjon om bord. De blir nå håndtert med alle forholdsregler og vil bli testet for covid-19, skriver Kramviken i en epost.

Klokken 11.50 forlot «Midnatsol» Trondheim havn, og er nå på vei mot Kristiansund på sin sørgående rute. Hurtigruteskipet kunne seile videre etter rådføring med Folkehelseinstituttet.

Ytterligere to personer i samme reisefølge er nå satt i karantene på skipet. Disse har ikke hatt koronasymptomer, ifølge kapteinen på skipet, opplyser kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim kommune i en pressemelding.

I tillegg er to andre personer også i karantene på skipet. En av disse har symptomer på korona, mens den andre er en nærkontakt av denne.

Kommentarer til denne saken