Gå til sidens hovedinnhold

Minneord

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Stein Arild Heide

4. juni ble Stein Arild Heide stedt til hvile fra Kirkelandet kirke med sin familie og venner til stede. Sørgehøytideligheten ble innledet ved at organisten spilte «Amazing Grace» før forsamlingen sang «Jeg er en seiler». Minnetalen ble holdt av prest Sindre Stabell Kulø. Han fortale blant annet at Stein Arild ble født i 1956 på St. Hanshaugen, og vokste opp i Banaveien sammen med to brødre, sine foreldre og besteforeldre. Stein Arild gikk på skole på Dalabrekka, og spilte stortromme i Skolemusikken. Allerede som barn viste han at han var snill og omtenksom. Senere begynte han på St. Hanshaugen på Jern og Metall. Han var også engasjert i AUF i den tiden. Han deltok også i revyer.

Militærtjenesten avtjente Stein Arild i Marinen. I førstegangstjenesten var han maskinist på en torpedokanonbåt, og gjennomførte utdannelse i Horten. Etter førstegangstjeneste tok han hyre på Wilhelmsen tankbåt, som motormann med båter med turbinkraft. Det var sjømann han ble.

Han jobbet også som mekaniker og platearbeider hos Møre Montasje og som logistikk- og lageransvarlig på Vestbase.

Så reiste han ut på Draugen offshore, hvor han var logistikkarbeider og flaggmann som koordinerte lasting. Her var han godt likt, faktisk så godt likt at han ble headhuntet spesielt til en stilling. Gjennom Aker var han også offshore blant annet med Eldfisk og Conoco. I 1998 tok han fagbrevet som industri-mekaniker. Da han ble pensjonist fløy helikopteret en æresrunde for ham med mannskapet på Draugen som sto og viftet med flaggene. Han var veldig ærekjær i jobben sin, ønsket alltid å gjøre en god jobb. Det er mange kollegaer som har tatt kontakt nå i den siste tiden og gitt uttrykk for takknemlighet og respekt. Den lune humoren, de runde kantene, han tok alltid imot alle med åpne armer. En åpen innstilling; alle skulle få en sjanse – eller ti.

Stein Arild møtte Astrid og sammen hadde de tre barn, Tommy født i 1973, Tove i 1981, og Ruth Eva i 1983. Barna vokste opp i Havgapet. Senere flyttet familien til Steinbiten, og så til Myra. Stein Arild var leken, og gjorde mye ut av seg i barnas nærvær, det var nesten som å ha en egen klovn i huset. Barna har sterke minner om sjømannen som kom hjem med mange spennende ting. Han hadde med seg alt fra bilskilt fra USA til kopper og kar, og «flykoffert» selvfølgelig. Gode helgemåltider med store måltid og masse godteri på bordet. Han har vært en bauta og et anker i livene deres. Han var alltid der for barn og barnebarn – en god rådgiver og samtalepartner.

Stein Arild stilte opp for barna, og fulgte opp deres interesser med bryting og ikke minst fotball. For Stein Arild var veldig fotballinteressert, glad i Rosenborg og KBK.

Han var lun og slo av en prat med alle og hadde alltid en morsom kommentar på lur. Sa alltid noe artig for at folk skulle ha det bra. Stein Arild og Astrid fikk 9 barnebarn, alle barnebarna har vært en del av livet hans. Han forgudet dem – og de forgudet ham. Den morsomme, snille, artige, som aldri sa nei.

Det ble et veldig kort sykeleie etter at sykdommen ble oppdaget. Det er nærmest uvirkelig at han ble borte. Stein Arild døde på sykehuset 28. mai med de nærmeste rundt seg.

Deretter ønsket Stein Arild sin datter Tove å si sin siste hilsen til sin kjære pappa. Hun fortalte om en pappa som viste en ubetinget kjærlighet og omsorg, og som alltid ga av seg selv. Han hadde en livlig tilstedeværelse. Han var familiens naturlige senter og klippe og vil bli dypt savnet. Som en siste hilsen fra familien ble Benny Borg sin «God morgen, min kjære» spilt på cd. Prest Stabell Kulø leste så opp de vakre blomsterhilsningene. Deretter ble «Sangen til Far» med Dagfinn Lyngbø spilt på cd. Etter prest Kulø sin andakt og jordpåkastelse, sang de sørgende «Blott en dag» sammen. «Har du fyr» ble spilt på cd. Avslutningsvis spilte organisten «You'll never walk alone» mens båren ble ført ut av kirken.

Kistedekorasjon fra Astrid. Blomsterhjerte fra barn, svigerbarn og barnebarn. Bårestykke fra mamma. Bårestykke fra Eling Magnus med familie, Alf Terje med familie. Bårebukett fra Gunn og Harald, Bente, Marit og Sissel med familier. Bårebukett fra Steinar, Maria Therese, Linda Maria og Torbjørn. Bårebukett fra Heidi og Svein, Marianne og Arnfinn med familier. Bårebukett fra Lillian, Svein Erik, Henrik og Einar med familier. Bårebukett fra June, Jøran, May og Jorun med familie. Bårebukett fra Åse og Roger med familie. Bårestykke fra Arnt Egil med familie, Rolf Erling med familie. Bårebukett fra Ingeborg og Frode, Anne-Britt, Laila, Runar, Daniel. Bårebukett fra Bjørn Terje og Kari Helseth med familie. Bårebukett fra Anne Johanne Haltvik, Anny og Thor Kulstad. Bårebukett fra Mariann og Geir Jørgenvåg. Bårebukett fra Myra Borettslag.

Fred over Stein Arild Heide sitt minne.

Kommentarer til denne saken