Gå til sidens hovedinnhold

Minneord

Minneord

Gullaug Marie Hovde


Gullaug Marie Hovde sine nærmeste og familie var samlet i Kirkelandet kirke 16. april for å ta et siste farvel med henne. Sørgehøytideligheten ble innledet ved at organisten spilte et vakkert preludium, før forsamlingen sang «Kjærlighet fra Gud». Prest Sindre Stabell Kulø holdt minnetale: Gullaug Marie Hovde ble født i 1929 på Moen i Fræna. Pikenavnet hennes var Utheim. Da Gullaug var to år, flyttet familien til Utheim på Kårvåg på Averøya. Hun var eldst I en søskenflokk på 7. Hun hadde et godt forhold til alle sine søsken gjennom hele livet. «Bestemor» og «bestefar» var Paul og Marie i nabohuset som ble kalt «Hytta».

Gullaug gikk på skole på Utheim, og der hadde hun barndommen sin. Dette var under de harde 30-åra, og så kom krigen da hun var 11 år. Da krigen var slutt var hun 16 år og gikk ut i arbeidslivet som stuepike på Utheim gård. Dette fortalte hun en del om. Senere var hun syerske i Molde noen år før hun kom tilbake til Kristiansund som syerske på Berserk. Så begynte hun på sykehuset på sterilisjonsavdelingen som steriliserte instrumentene. Her var hun i 30 år og trivdes godt. Hun var glad i jobben sin, og savnet den ofte da hun var pensjonist. Hun var også glad i turer, spesielt bilturer, men også sykkelturene sammen med venninnen Ruth. Til og med opp Gråøra på grusveiene gjorde de, det var en lang tur.

Hun traff Harald fra Innlandet. De forlovet seg i Trondheim i 1956 og giftet seg i 1957 i Kornstad kirke. Sammen fikk de to sønner; Harald født i 1958 og Paul i 1961. Familien bodde først i Enggt. Deretter flyttet de til Morkgården i Clausens gate. Her bodde de i ti år, før de flyttet til blokkene i Brunsvika på begynnelsen av 70-tallet. Harald var fisker på båt, og senere på bryggearbeid med klippfiskarbeid. Gullaug fortsatte med jobben på sykehuset.

Hun tok over hytta på Uthaug, der var familien hver sommer i barndommen. Da guttene fikk førerkort ble de ivrig til å være med på tur rundt omkring i landet.

Gullaug var glad i å gå på Bingoen, sammen med flere av søsknene. Og radiobingoen og kortkvelder likte hun godt.

Til sammen ble det 9 barnebarn, og bestemor har vært en del av livet deres. Hun var en hjelpsom og snill bestemor. Hun fikk også 3 oldebarn. Gullaug har alltid vært glad i å være sammen familien, og var et godt og varmt menneske som alle ble glad i.

Hun var glad i å lage mat. Særlig ball, fiskekaker, og ikke minst juletradisjonsmaten. Vaffeljernet gikk varmt mange ganger. Det var alltid populært å være på besøk hos de i Brunsvika hvor de bodde til 2013. Da flyttet de til Barmanhaugen hvor de hadde fått leilighet etter at Harald hadde slag. Her trivdes hun etter hvert. Harald døde i 2019. Hun var mye på besøk til ham når han var på Kringsjå, og i det store og hele taklet hun det godt. Gullaug var ivrig med i Frelsesarmeen.

Gullaug Marie Hovde sovnet stille og rolig inn 9. april, 91 år gammel. Hennes bror Arnfinn ble stedt til hvile for to dager siden. Hun skal stedes til hvile på graven til Harald i dag.»

Etter disse ordene holdt Gullaug sin sønn Paul Armand en fin minnetale. Han fortalte om en snill, varm mor som det var lett å bli glad i. Hun fortalte eventyr, gjerne med forskjellig slutt hver gang. Hun var en ivrig strikker, og alle som kom innom fikk med seg et par hjemmestrikkede labber- om det så var drosjesjåfører eller ambulansesjåfører. Gullaug var god og gavmild.

Prest Kulø leste opp en hilsen fra barnebarna Hege og Ragnhild:

«Kjære Bæste. I Brunsvika har dørene alltid vært åpen for alle, både familie og venner. Du var veldig sosial, likte å ha folk rundt deg, bestandig. Bæste, du hadde alltid noe godt på lur i fryseren. Hvor mange vafler du har stekt med forkle og badehette, er det nok ingen som har telling på. Oppskriften er berømt hele veien fra Kristiansund og til flere stater i USA. Du var svært omsorgsfull. Alle hadde et veldig godt forhold til deg. Når familien var på besøk fra USA var det Brunsvika som var samlingspunktet. Selv om du ikke snakket et ord engelsk, gjorde du deg forstått med å snakke høyt og tydelig med Pkaill-dialekt. Du vil bli husket for din inkludering og gjestfrihet, bestemor. Vi var heldige som fikk være mye sammen med deg de siste dagene, bestemor. Den siste våkne timen mimret vi tilbake og delte gode minner. Du smilte, nynnet og pratet med oss. Glad i deg, Bæste.»

Vakre blomster omkranset båren. Prest Kulø leste opp disse hilsningene. Gullaug sine barnebarn la hver sin rose på båren.

Solisten fremførte så vakkert «Navnet Jesus». Prest Kulø holdt andakt før de fremmøtte sang «O bli hos meg». De sørgende fikk så høre solisten synge «Där rosor aldrig dör». Båren ble ført ut av kirken og til Kirkelandet gravsted mens organisten spilte «Amazing Grace». Ved graven ble «Så ta da mine hender» sunget.

Kistedekorasjon fra Harald og Solbjørg, Paul Armand og Janne Marthe. Blomsterhjerte fra Sturla, Hege Kristin og Tomas, Tom Kevin og Maria, Ragnhild og Tomas, Jørgen, Jaqueline, Marita og Andreas, Julian, Julie Linnea, Johanne, Håkon, Edvard. Bårebukett fra Halvor, Bodil og Ivar med familier. Bårebukett fra din svigerinne Ruth med familie. Bårebukett fra Inger og Magne med familier. Bårebukett fra John Sigurd, Petra, Johnny, Betsy og Ellen. Bårebukett fra Elfrid, Knut og Anne Britt med familier. Bårebukett fra Ann Karin, Betsy og May med familier. Bårebukett fra Ole Magne, Anne og Stig med familie. Bårebukett fra Hulda og Johan Moen, Ingrid og Tor Ove Vestavik.

Bårebukett fra Gudmund, Ingebjørg, Kåre, Magne og Kirsti Moen.

Familien ønsket å rette en stor takk til Storhaugen helsehus ved å gi minnegave til dem.

Fred over Gullaug Marie Hovde sitt minne.

Kommentarer til denne saken