Gå til sidens hovedinnhold

Minneord Oluf Eliassen

Artikkelen er over 1 år gammel

Minneord

Oluf Eliassen døde 27. august 2020. Hans nærmeste var samlet i Kirkelandet kapell 8. september for å ta et siste farvel med ham.

«Ut mot havet» spilt av organist, innledet sørgehøytideligheten. Deretter sang forsamlingen «Kjærlighet fra Gud». Minnetalen ble holdt av prest Tormod Sikkeland.

Oluf ble født 13. juni 1927. Han var oppkalt etter sin far og nest yngst av ni søsken. Familien bodde på Innlandet, først i Skippergata, deretter nært Sjursvika. Huset ble bombet under krigen, og familien ble evakuert til Vistdal i Romsdal, der Olufs mor, Ingeborg, kom fra. Oluf gikk på folkeskolen og framhaldsskolen og ble konfirmert mens de bodde i Vistdal. Etter krigen flyttet familien tilbake til Innlandet.

Som en del av verneplikten var Oluf i 1948 i Tysklandsbrigaden i Flensburg.

Oluf gikk i snekkerlære og arbeidet hos byggmester Helset. Senere tok han utdanning i trebåtbygging i Saltdal i Nordland.

I ungdommen var han med i Operakoret og sangkoret Toneveld. I 1951 ble han kjent med Gunvor, og de giftet seg i julen 1952. De fikk tre barn: Helén, Ove Torstein og Merete. Senere har det blitt seks barnebarn og tre oldebarn. Oluf og Gunvor bodde først i Vågen, deretter i Freiveien på Goma.

I 1960 flyttet familien til Mandal, og i 1967 til Arendal. Oluf hadde vært på Sørlandet en tid før familien kom etter. Han jobbet på båtbyggeri, skipsverft og senere i plastbåtindustrien, både som formann og verksmester. Han hadde stor interesse for trearbeider, han tegnet båter og arbeidet mye med treinnredning i båter. I Mandal bygget han, for en stor del med egne hender, nytt hus til familien. Oluf var også aktiv i fagbevegelsen, og var i en periode fagforeningsleder ved skipsverftet der han jobbet i Mandal.

Oluf var nøyaktig og ordentlig. Han var opptatt av å ta vare på de verdiene han lærte som barn, som rettferdighet. Han var en rolig og litt stille mann, men kunne også ha temperament. Oluf kunne nok være litt hissig, men han var også flink til å si unnskyld i etterkant. Han var glad i sang og musikk. Det var mye sang i hjemmet.

I 1998 flyttet Oluf og Gunvor tilbake til Kristiansund. Da var de blitt pensjonister, og flyttet inn i nybygd leilighet på Bryggekanten på Innlandet, der de tilbrakte mange fine år sammen. For et par år siden kom Oluf på Bergan sykehjem, der han fikk godt stell og hadde det bra. Der sovnet han stille inn 27. august.

Etter prestens tale hold Oluf sitt barnebarn Audun en fin minnetale. Han mintes sommerferiene hos morfar og mormor på Sørlandet. De var mye ute i båten, badet, fisket og hygget seg sammen med gode venner. Det var også mye å lære av besteforeldrene og av båtlivet, som reglene for flaggheising. Audun er takknemlig for alle gode minner.

En hilsen fra datteren Merete i Danmark ble også lest opp. På grunn av korona-pandemien kunne hun ikke komme til bisettelsen. Hun ønsket å takke sin kjære far for at han alltid hadde vært der for henne. Hun fortalte om en ærlig og redelig far som alltid tok hensyn og hjalp andre. Både barnebarn og oldebarn var veldig glade i ham, og vil holde hans minne ved like.

Etter disse ordene la de frammøtte hver sin rose på båren. Barnebarnet Gaute lest opp de vakre blomsterhilsenene.

De sørgende fikk så høre solisten vakkert fremføre «Jag har bott vid en landsväg», en av Olufs favorittsanger. Prest Sikkeland holdt andakt og jordpåkastelse. Deretter sang forsamlingen «Fager kveldsol smiler» sammen. «Blå salme» ble sunget av solist før «Gabriels Oboe» spilt av organisten avsluttet sørgestunden.

Kistedekorasjon fra Gunvor, Helén, Ove Torstein og Grete, Merete. Blomsterhjerte fra Audun, Malte, Tinna, Knut, Torbjørn, Gaute, Lærke, Thor, Leo. Krans fra Gøril Tranø, Ingvil og Kristoffer Fugelsnes. Bårestykke fra Sonja Ludvigsen, Bjarne og Ann-Elisabeth, Simon og Fredrik, Marit og Audun, Viggo og Annika.

Bårestykke fra Jan Harald og Siri med familie, Torill med familie. Bårebukett fra Marit. Bårebukett fra Turid og Nina. Bårebukett fra Ruth, Rønnaug og Torleif.

Bårebukett fra Hanne og Elias, Kari, Øyvind, Inger med familier.

Familien ønsket å takke Bergan sykehjem avd. Bjønnahaugen og minnegave ble gitt til dem.

Fred over Oluf Eliassen sitt minne.

Kommentarer til denne saken