De ti første dagene i september var definert som en festival av Nordmøre og Romsdal og Sunnmøre Friluftsråd. De to friluftsrådene spilte på lag med Norsk Friluftsliv og andre norske friluftsorganisasjoner for å markere det norske folks turglede.

Rundt om i fylket var det totalt ti fellesturer. På Skodje dukket klima- og miljøvernminister Espen Barth Eide opp for å være med å tur, skriver markedsansvarlig Kristin Erika Solli i Stikk Ut i en pressemelding.

– Det er imponerende å se hva friluftsrådene og Stikk ut har fått til i Møre og Romsdal. Stikk Ut er viktig både for folkehelsa og for folks miljøbevissthet, sa Espen Barth Eide.

Han takket alle sponsorer og andre bidragsytere for at friluftsrådene har muligheten til å legge til rette for at folk kommer seg ut på tur.

Totalt var det 12.000 ulike turgåere som registrerte en Stikk Ut-tur fra 1. til 10. september. I sum ble det 43.000 turer. Det gjør at Stikk Ut til nå i år er oppe i 800.000 registreringer. Sesongen går som vanlig fra 1. mai til 31. oktober. Det er grunn til å tro at antall registreringer for andre gang i historien vil passere 1 million.