Gå til sidens hovedinnhold

Miljøfyrtårn i Heim

Gas Trans Hemne er et miljøfyrtårn.

Ordfører Odd Jarle Svanem hadde mandag æren av å overrekke den signerte plaketten til Heim-bedriften Gas Trans Hemne AS. Plaketten viser at bedriften er godkjent Miljøfyrtårnbedrift og det var HMS- ansvarlig i Øystein Lomundal som tok imot plaketten på vegne av bedriften.

Det skriver kommunen i en pressemelding.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Miljøfyrtårn-sertifisering er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og godkjent som miljødokumentasjon i anbudskonkurranser.

Gas Trans Hemne AS har hovedkontoret på Kyrksæterøra. Bedriften er en betydelig aktør innenfor gasstransport, og eier 17 lastebilvogntog, inkludert Lomundal Transport AS, og har totalt over 40 lastebilvogntog og cirka 50 ansatte. Totalomsetningen var på 115 millioner i 2020.

Lastebilvogntogene transporterer naturgass til bedrifter i Norge, ikke minst transport av naturgass fra Tjeldbergodden. En betydelig andel av transporten går også til firma i Sverige.

I tillegg til ordfører og representant fra Gas Trans Hemne AS stilte miljøfyrtårnkonsulent Helen Marie Hartel og miljøfyrtårnsertifisering Jorult Magne Gumdal for å delta på overrekkelse av sertifikatet. De frammøtte fikk servert kake fra det lokale bakeriet Lund Bakeri dekorert med logo fra bedriften og stiftelsen miljøfyrtårn.

Kommentarer til denne saken