Gå til sidens hovedinnhold

MGP på Nordlandet: – Tror vinnersjansene er lik null

Artikkelen er over 2 år gammel

Liv Marie Nordli og Maren Rovik i 10 A ved Nordlandet ungdomsskole i Kristiansund tror vinnersjansene i torsdagens Melodi Grand Prix er lik null. Men det er artig å delta likevel!

Når det arrangeres Melodi Grand Prix på Nordlandet, heter det selvsagt NGP. Ikke MGP.

I år er det tredje gangen skolen arrangerer NGP. Elevene har jobbet med prosjektet siden før jul, og har intensivert innsatsen såpass mye denne uka at all annen undervisning er lagt til side.

Torsdag er det både generalprøve og forestillinger.

I front

Hver av de ti klassene ved skolen har valgt sine tema for innslagene: 1980-tallet, krig og komikk, ungdomsliv og kjøpepress, klasseturen som går galt, landet vårt, reise i tid, østlige regioner, det glade 20-tallet og det som skjedde i fjor.

Alle de om lag 300 elevene deltar på ett eller annet vis.

10 A har valgt å gjøre en tidsreise med dagens 15-åringer fram til de blir 45 og 75 år gamle. Sangen de har skrevet tekst til er basert på «Good Life» av G Eazy og Kehlani.

Liv Marie Nordli og Maren Rovik spiller damer som tror de er yngre enn de i virkeligheten er. Etter å ha brukt én musikktime i uka og deltatt på ett låtskriverkurs, har de denne uka jobbet intenst med innslaget.

 

– Det har vært fint å kunne ha fokus bare på dette. Da blir det også framgang, sier de to jentene, som er tydelige på hvor stor deres egen vinnersjanse er:

– Null! Vi har vært nødt til å gjøre endringer så sent som i dag. Da får vi ikke kjørt ting godt nok sammen.

 

De har begge sceneerfaring fra Anetts Danceteria. Men det blir noe annet når man skal fortelle en historie, i tillegg til å danse.

– Vi vil selvsagt gjøre vårt beste, men det er ikke det viktigste. Husker spesielt første gangen, fra åttende klasse da vi ikke kjente hverandre så godt. Da var NGP viktig, sier jentene, som går i en klasse med 28 elever.

Glemte klokka

Onsdag var scenen i salen på den flotte ungdomsskolen opptatt fra tidlig morgen til langt på ettermiddag. Ingen brydde seg om skoleklokka, man tok matpause når det passet seg.

 

På ett av klasserommene var 10 B i ferd med å gjøre sine siste forberedelser. «Norge Rundt» er basert på Aviciis «Hey Brother», og 10 B var innom både Molde, Bergen, Oslo, Kristiansand og Kristiansund før siste strofe og siste dansetrinn var unnagjort.

Solide regnklær og hurtigrute i papp var blant virkemidlene. Noen av guttene var overbevist om at dette burde holde til seier.

Mens andre innså at det var greit at man hadde tid til ytterligere terping ...

Som seg hør og bør er det en kvalifisert jury som skal kåre vinneren: tidligere danser og kulturrådsgiver Marit Grytnes Dullaert, kultursjef Eigunn Stav Sætre, Camilla Wiik fra fylkeskommunens kulturavdeling og Morten Lystad, avdelingsleder ved musikk og dans ved Atlanten videregående skole som tidligere var lærer ved Nordlandet ungdomsskole.

Kommentarer til denne saken