I TK kan vi lese at næringsminister Iselin Nybø har takket nei til å delta i Nordmørskonferansen! Hva vil avisa oppnå med et slikt oppslag? Ut fra oppslagets art regner jeg med at det er ment for å henge henne ut som en som ikke bryr seg om Nordmøre. Skal en tolke kommentarfeltet til saken, har avisa i hvert fall oppnådd det.

Med dette som bakteppe syns jeg næringsministeren fortjener å bli tatt i forsvar. Hun har vært i Kristiansund flere ganger i embeds medfør, senest i fjor. Sist høst takket hun ja til å bidra med et digitalt innlegg til Verdiskaperkonferansen som skulle holdes på Kulturfabrikken. Hun hadde sin innledning klar, men konferansen måtte som mange vil huske kanselleres på kort varsel på grunn av koronasituasjonen.

I løpet av de siste månedene har jeg hatt mye kontakt med henne, og kan forsikre at hun virkelig er opptatt av Kristiansund og Nordmøre for øvrig. Det har hun vist på flere felt og spesielt i samarbeidet vi har hatt om å utvikle høyskoletilbudet i Kristiansund.

Det vil alltid være en avveining om en skal bry seg om å kommentere et slikt oppslag. Spørsmålet er om det fortjener mer oppmerksomhet. For meg er dette imidlertid så urimelig og simpelt om en person som har fortjent bedre, at jeg ikke kan la være. Hun har vist at hun har stilt opp for Nordmøre.