Gå til sidens hovedinnhold

Mer korona i Molde – starter massetesting

Molde kommune holdt åpent på teststasjonen lørdag ettermiddag. 100 personer testet seg, og mandag formiddag melder kommunen på sin hjemmeside at resultatet ble seks positive prøver.

I løpet av helga (fredag til søndag) har kommunen fått melding om 43 nye tilfeller av korona, og en rekke skoler og barnehager er nå rammet av smitte.

Den siste uka har til sammen 57 personer testet positivt for korona på teststasjonen i Molde. Det er registrert smitte ved følgende barnehager: Øverland barnehage, Langmyra barnehage og St. Sunniva barnehage. Av skolene er det registrert smitte ved Bergmo ungdomsskole, Bekkevoll ungdomsskole, Sellanrå skole, Nordbyen skole, Kvam skole, Midsund skule, Langmyra skole og Romsdal videregående skole.

Som en følge av den omfattende smitten i skolene, har kriseledelsen besluttet å gjennomføre massetesting. Samtlige elever skal teste seg med selvtester i dag og onsdag.

– Vi har et veldig godt samarbeid med de smittede, og opplever også at familiemedlemmene tester seg frivillig selv om de er vaksinerte. De smittede er også flinke til å varsle nærkontaktene sine og skal ha ros for det, sier assisterende kommuneoverlege Marit Teigen Hauge i meldingen som er lagt ut av kommunen.

Kommentarer til denne saken