Gå til sidens hovedinnhold

Mer enn doblet resultatet første kvartal

Artikkelen er over 1 år gammel

– Konkurransen i markedet er fortsatt sterk både for utlån og innskudd, men vi hevder oss med konkurransedyktige priser og ved å yte god service med relevant kompetanse, sier adm. direktør Odd Einar Folland i SpareBank 1 Nordvest, i en pressemelding.

Banken har mer enn doblet resultatet før skatt, for første kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor.

Kvartalsresultatet på 120,1 millioner kroner, opp fra 56,8 millioner i 2018, kommer etter salg av bankens eierinteresser i BN Bank ASA og forsikringsfusjonen mellom Sparebank1 og DNB.

21. desember ble det kjent at Sparebank 1 og DNB fikk godkjent en forsikringsfusjon, den førte til forsikringsselskapet Fremtind Forsikring AS. Eierforholdet var 80 prosent for Sparebank 1, og de resterende 20 prosentene for DNB. Nå har DNB økt andelen til 35 prosent. Ifølge E24 har DNB mulighet til å kjøpe seg opp til 40 prosent.

Les også

Utsetter konferanse for å ha den i Kulturfabrikken

 

Utlånsveksten har gått noe ned. Utlånsveksten de siste 12 månedene er på 5,9 prosent, noe lavere enn i samme periode året tidligere, da utlånsvekst siste 12 måneder var på 8,0 prosent. Så langt i år har banken registrert en veksttakt som forventet, ifølge pressemeldingen. Dette innebærer at utlånsveksten innenfor både personmarkedet og næringslivsmarkedet i 2019 vil være noe svakere enn den sterke veksten banken leverte i 2018.

Kommentarer til denne saken